Opening van het eerste "5G Lab" in België

Orange Belgium lanceert zijn eerste laboratorium gewijd aan de nieuwe 'supersnelle' telecommunicatienorm. Het is gevestigd in Antwerpen en zal zich richten op nieuwe gebruiksmogelijkheden voor de technologie.

post-image-3
Orange Belgium heeft vanmorgen officieel zijn eerste 5G Lab geopend in Antwerpen. Dit is een kans voor elk bedrijf om nieuwe en innovatieve gebruikscases voor de 5G Stand Alone netwerktechnologie te ontdekken, te testen en te ontwikkelen. 
Het nieuwe lab voegt zich bij het internationale netwerk van de Orange Groep, die al 7 andere labs in Europa heeft. 

Na de initiatieven die in 2020 met partners en grote bedrijven zijn opgezet op de Orange 5G-campus in de Antwerpse haven, markeert de opening van het eerste permanente 5G Lab een verdere stap in het ontplooiingsproces van de nieuwe mobiele telecommunicatiestandaard, terwijl het alle huidige kennis van de operator over 5G in Industrie 4.0 samenbrengt. 
Het biedt ook onderdak aan verschillende soorten gecertificeerde 5G-apparaten, zoals routers, smartphones, tablets, slimme brillen en andere camera's die op een 5G-netwerk werken.

Het nieuwe project stelt de operator dus in staat om zijn ecosysteem van partners, klanten en start-ups uit te breiden, waarvan de eerste drie in april 2021 werden aangeworven in het kader van het Orange Fab accelerator-programma. 

De opening van het 5G Lab was voor het bedrijf een gelegenheid om verschillende nieuwe 5G use cases te laten zien, zoals een revolutionaire robotarm ontwikkeld door robotica-systemen specialist Staubli en augmented reality oplossingen leverancier Mr Watts. 
Tijdens het evenement werden ook andere reële toepassingen in een industriële context onthuld, zoals de "augmented field worker" die op afstand onderhouds- of reparatietaken uitvoert met behulp van een augmented reality-bril.

"De inhuldiging van dit 5G Lab markeert een nieuwe fase in de concrete commercialisering van technologie en digitale innovatie, terwijl waarde wordt gecreëerd voor de hele Belgische economie en daarbuiten", aldus Werner De Laet, Chief Enterprise, Wholesale and Innovation Officer bij Orange Belgium.

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brusselse Aangelegenheden, Media en Jeugd, besluit: "Dit lab is uniek in België omdat het het resultaat is van een samenwerking met het ecosysteem van de haven van Antwerpen. Dit toont aan dat Vlaanderen beschikt over een solide ecosysteem voor de ontwikkeling van nieuwe technologische toepassingen. Dit is ook één van de doelstellingen van de Vlaamse regering en haar relanceplan en één van de speerpunten van ons economisch beleid naar een digitale samenleving.
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close