Getlink en Colt ontwikkelen glasvezelnetwerk onder het Kanaal

De twee bedrijven hebben hun krachten gebundeld om een nieuw 100Gbit/s glasvezelnetwerk aan te leggen in de Kanaaltunnel. Het project zal voor Getlink 185 miljoen euro waard zijn.

post-image-3
Colt Technology Services en Getlink hebben een 25-jarig contract ondertekend waarbij exploitant Colt zijn "IQ"-netwerk zal installeren in de Kanaaltunnel, dat een overdrachtscapaciteit zal bieden van verscheidene terabits per seconde per vezelpaar.

De overeenkomst zal Getlink over de periode minimaal 185 miljoen euro opleveren, waarvan meer dan een derde in de eerste vijf jaar. 

Colt heeft zich ertoe verbonden het volledige beveiligde netwerk te installeren en te exploiteren in overeenstemming met de veiligheids- en beveiligingsvoorschriften van de Tunnel, terwijl Getlink het zal onderhouden. 

Colt zal het glasvezelnetwerk van de Kanaaltunnel - een unieke onderzeese infrastructuur en verbinding die nog nooit is stilgelegd - volledig commercialiseren. Het zal ook de interne telecommunicatiecapaciteit van Getlink vergroten.

Het Colt 'IQ' netwerk is een geoptimaliseerd 100Gbit/s, hoge bandbreedte, lage latency netwerk dat meer dan 900 datacenters en meer dan 29.000 gebouwen wereldwijd van netwerk voorziet.

De bestaande contracten voor de in 1998 in de tunnel geïnstalleerde "dark fibre" zullen geleidelijk aflopen tot 2025, en Colt zal de exploitatie ervan overnemen. 

De aanzienlijke toename van de bandbreedte tussen het VK en het Europese vasteland zal helpen om de sterke groei van het dataverkeer die tegen 2025 wordt verwacht, op te vangen, waardoor de Kanaaltunnel een vitale verbinding wordt, niet alleen voor passagiers en vracht, maar ook voor data.
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close