Huawei stimuleert IT-talent in België

De Chinese IT-gigant lanceert de 8e editie van "Seeds for the Future", een stageprogramma dat Belgische bètastudenten de kans biedt om hun IT-vaardigheden aan te scherpen met experts van over de hele wereld.

post-image-3
Een groep STEM-studenten (Science, Technology, Engineering and Mathematics) van verschillende Belgische universiteiten en hogescholen begint op maandag 6 september aan hun "Zaden voor de Toekomst"-avontuur. Dit internationale leerprogramma, georganiseerd door het bedrijf Huawei, is bedoeld om hen een beter inzicht te geven in de gebieden kunstmatige intelligentie, cloud computing, het internet der dingen en digitale transformatie. 

Bovendien krijgen de deelnemers een leiderschapstraining en virtuele rondleidingen door Huawei-campussen. Het evenement vindt plaats van 6 tot en met 13 september 2021 en draagt de naam "Zaden voor de toekomst".
 
Sinds de lancering van het Seeds for the Future-programma in Europa in 2011 hebben bijna 9 000 studenten van over de hele wereld kunnen deelnemen aan dit unieke project dat IT-talent uit vijf continenten met elkaar in contact wil brengen. Dit jaar zullen 12 studenten uit Vlaanderen en Wallonië aan het programma kunnen deelnemen.

Net als vorig jaar zullen de sessies van Seeds for the Future online plaatsvinden, met uitzondering van de lancering op 3 september. Op die dag zullen de deelnemers elkaar fysiek ontmoeten in het Huawei Cyber Security and Transparency Center in Brussel voor een korte inleiding en een sessie met onder meer Vlaams parlementslid en lid van de Commissie Onderwijs Brecht Warnez (CD&V), alsook oud-deelneemster Iben Braeckvelt, die het programma in 2020 volgde. Bernard Dewit, voorzitter van de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel (BCECC), en Lena Candries, directeur Internationale Betrekkingen van de Universiteit Antwerpen, zullen ook aanwezig zijn.
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close