Upfront moderniseert de IT-infrastructuur van Les Petits Riens

Het IT-bedrijf van de Ricoh Group heeft de IT-infrastructuur van de non-profitorganisatie Les Petits Riens vernieuwd. Het raamcontract omvat de vervanging van 300 computers over een periode van vijf jaar, alsook een update van het netwerk en de IT-beveiliging.

post-image-3
"Les Petits Riens" is al meer dan 85 jaar een belangrijke speler in de sociale economie van ons land. Meer dan 1.000 mensen (werknemers, stagiairs en vrijwilligers) zijn belast met het geven van een tweede leven aan talrijke voorwerpen door ze door te verkopen in een 28-tal winkels verspreid over heel België. 
Om haar activiteiten te kunnen uitvoeren, beschikt de vereniging echter over een uitgebreide IT-infrastructuur, waarvan vele apparaten begonnen te verouderen en zo snel mogelijk moesten worden vervangen. 

Na het bepalen van de IT-prioriteiten en het analyseren van de potentiële partners voor hun vervanging, wendde de vereniging zich tot Upfront, een bedrijf van de Ricoh Group, dat het contract in de wacht sleepte dankzij zijn proactiviteit en grondige expertise. 

Het raamcontract betreft de vervanging van 200 tot 300 apparaten over een periode van vijf jaar. IT-specialist Upfront heeft zich ertoe verbonden een lijst op te stellen van IT-apparatuur (computers, maar ook muizen, toetsenborden, routers en switches) om de hele infrastructuur binnen vijf jaar te vernieuwen en te standaardiseren. 
"In het eerste jaar van het contract is de doelstelling al bereikt", zegt Eric Capette, ICT-manager van de non-profitorganisatie.
 
Daarnaast heeft Les Petits Riens vzw, na een reeks kleine cyberaanvallen, beslist om ook de netwerkbeveiliging te versterken met een reeks oplossingen, voor de lokalen van de vereniging maar ook voor haar 28 verkooppunten. Deze omvatten firewalls, monitoringinstrumenten voor gegevensoverdracht en een sandbox. 
  
"Al deze oplossingen maken deel uit van een ecosysteem, en ze vergroten het beschermingsoppervlak aanzienlijk. Bovendien bespaart het tijd voor de IT-verantwoordelijken van Les Petits Riens", legt Julien Verhulst, IT Account Manager bij Upfront, uit. 

Vandaag is de oplossing voorhanden. "Maar de realiteit is dat dit project nooit af zal zijn, want de behoeften en oplossingen evolueren voortdurend," besluit Eric Capette. 
"
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close