Kaspersky ondersteunt bedrijven bij hun beveiliging

De IT-beveiligingsspecialist lanceert een gratis hulpbron om de 51% van de Europese kmo's te helpen die niet over de financiële middelen beschikken om hun cyberbeveiliging te versterken.

post-image-3
Kaspersky heeft een gratis platform onthuld dat is ontwikkeld om advies te geven aan kleine bedrijven om hen te helpen hun IT-beveiligingssystemen te verbeteren. 

De tool, "Kaspersky Cybersecurity On a Budget" genaamd, bevat een reeks concrete maatregelen die op elk bedrijf kunnen worden toegepast, evenals specifieke aanbevelingen voor meer gerichte behoeften. 
Het gaat onder meer om maatregelen ter bescherming van gegevens en communicatie, tips voor een veilig gebruik van digitale platforms en advies over het versterken van de beveiliging van websites.  
 
"Kleine bedrijven moeten hun uitgaven goed in de gaten houden, ook nadat de beperkingen in verband met de gezondheidscrisis zijn opgeheven", aldus het bedrijf. 

Volgens een recent rapport van Kaspersky ("How small businesses get through 2020-2021: Budget cuts, product launches, and new investment priorities"), zullen de financiële moeilijkheden van de afgelopen 12 maanden waarschijnlijk aanhouden voor meer dan de helft (52%) van de bedrijven wereldwijd - tegenover 47% van de bedrijven in Europa. Bedrijfsleiders moeten hun uitgaven dus zorgvuldig kiezen.  
 
Uit de studie bleek ook dat deze uitgaven geen prioriteit hebben voor cyberbeveiliging. Bijna de helft (47%) van de kleine bedrijven wereldwijd - vergeleken met 51% van de Europese kmo's - vindt het moeilijk om de nodige investeringen te doen om de cyberbeveiliging te versterken, ook al weten ze dat het essentieel is om zich tegen cyberdreigingen te beschermen. 

"De pandemie heeft het mkb hard getroffen en het kan zijn dat het nu aan financiële middelen en middelen ontbreekt. Het platform kan van grote hulp zijn voor elke organisatie, of het nu gaat om een klein bouwbedrijf, een café of een marketingbureau", zegt Evgeniya Naumova, Executive Vice President of Corporate Business bij Kaspersky.
 
Show More
Back to top button
Close
Close