Laura Farina benoemd tot nieuwe Sales Director van Colt Technology Services BeLux

De netwerkprovider onthult zijn nieuwe groeiambities onder leiding van de nieuwe verkoopdirecteur Laura Farina. Analyse.

post-image-3
Laura Farina werkt sinds 2007 bij Colt Technology Services en klimt door de rangen van het bedrijf in België om in mei 2021 de functie van Regional Sales Director France & BeLux op zich te nemen.
De nieuwe BeLux-verkoopmanager bevindt zich nu in een positie waarin zij haar groeidoelstellingen kan bepalen voor strategische accounts, innovatieve oplossingen en een nauw partnerschap met zakenpartners in het ecosysteem van het bedrijf. 
En ze schetst een duidelijke klantgerichte strategie: "We zien een aanzienlijke groei in de vraag naar SD-WAN, omdat klanten zich realiseren dat hun bestaande netwerk niet is ontworpen om de digitale strategie die ze hebben gedefinieerd te ondersteunen". 

Laura Farina bevestigt dat het bedrijf "zich momenteel richt op CCaaS (call center as a service) in samenwerking met Atos en NiceIncontact, CIC (Colt Intelligent Comms), zijn spraakoplossing geïntegreerd met Microsoft Teams, On Demand Cloud Access voor klanten die naar de cloud willen verhuizen en de bandbreedte die nodig is voor hun migraties flexibel willen beheren. 

Het nieuwe hoofd verkoop van Colt vat het bedrijf samen in het post-crisis bedrijfsklimaat. "De eerste twee maanden nadat Covid een impact had op onze markt, was het alle hens aan dek om onze klanten te ondersteunen met specifieke verzoeken, dringende upgrades die binnen 24 uur moesten worden uitgevoerd, en verzoeken van klanten om flexibele betalingsvoorwaarden om door de moeilijke periode heen te komen. Ik denk dat onze klanten onze klantgerichte aanpak in deze moeilijke periode hebben gewaardeerd. Na de initiële impact zagen we een versnelling van de 'cloudificatie' aan de klantzijde, waarbij veel bedrijven veel sneller dan verwacht overstapten op Teams. We hebben ook een aanzienlijke verschuiving gezien van MPLS-connectiviteit naar hogesnelheidsinternetconnectiviteit ter ondersteuning van digitalisering en de overstap naar de cloud. Dit heeft geleid tot een grote vraag naar Colt om onze klanten te ondersteunen bij hun migratie naar Teams en wereldwijde internetconnectiviteit.

Laura Farina schetste tot slot haar belangrijkste ambities voor de Belgische markt in de komende jaren: "Bij Colt Belgium zijn we altijd al early adopters geweest van nieuwe en opkomende technologieën voor onze klanten. Wij blijven ons richten op die innovatieve oplossingen die echte waarde kunnen creëren in het digitale traject van onze klanten. Vooral omdat onze regio in de eerste helft van dit jaar zeer goed heeft gepresteerd, met een jaar-op-jaar groei met dubbele cijfers. Ik geloof sterk dat dit te maken heeft met de sterke samenwerking die we hebben met onze ecosysteempartners (Equinix, Zscaler, Atos, Microsoft, Bell Canada, ...)". 
 
Show More
Back to top button
Close
Close