Salesforce neemt Slack Technologies over

De CRM-kampioen heeft de overname aangekondigd van het digitale platform Slack. Dankzij de deal kan Salesforce een "digitaal hoofdkwartier" creëren voor bedrijven die te maken krijgen met het nieuwe normale op de werkplek.

post-image-3
De overname van Slack zal Salesforce in staat stellen de toekomst van bedrijfssoftware te bepalen "door een digitaal HQ te creëren voor het succes van klanten en werknemers, overal ter wereld".

"We zijn verheugd om Slack in de Salesforce-familie te brengen, waarbij we de leider in CRM combineren met het digitale platform dat het werknemers en gedistribueerde teams gemakkelijk maakt om productief te werken", aldus Marc Benioff, president en CEO van Salesforce. 

Slack en Salesforce Customer 360 willen bedrijven één kennis- en uitwisselingsplatform bieden om werknemers, klanten en partners met elkaar te verbinden en met de toepassingen die ze dagelijks gebruiken.

"Sinds vorig jaar weten we dat onze werkplekken nooit meer terug zouden gaan naar hoe ze waren," zegt Bret Taylor, President en COO van Salesforce. 

Hij voegde daaraan toe: "De hoofdkantoren van organisaties zijn niet langer gecentraliseerd in grote steden, maar bevinden zich nu in de cloud. Als gevolg daarvan moet elk bedrijf, ongeacht de sector, zijn klanten-, werknemers- en partnerervaring optimaliseren rond de digitale as.

Dit is precies het doel van de alliantie tussen Salesforce en Slack, die "het wereldwijde besturingssysteem voor ondernemingen moet creëren om de nieuwe wereld van werk uit te vinden".

Samen zullen Salesforce en Slack de 'Slack-first Customer 360' bieden, een enkel kennis- en uitwisselingsplatform om werknemers, klanten en partners met elkaar te verbinden en met de vele applicaties die ze dagelijks gebruiken, allemaal binnen hun bestaande workflows.

Zo werken de 380.000 werknemers van IBM al in Slack, waarbij veel workflows zijn geïntegreerd in Salesforce Sales Cloud en Service Cloud.

De Slack-activiteiten zullen verder worden geleid door CEO en mede-oprichter Stewart Butterfield.
 
Show More
Back to top button
Close
Close