Wanted : Trickbot

De meest gezochte malware in België is de Trickbot Trojan. Een plaag tegen de achtergrond van de explosie van cyberaanvallen ...

post-image-3
Cybersecurityspecialist Check Point Research heeft zijn Global Threat Rankings voor mei 2021 vrijgegeven, en het is de Trickbot Trojan die wordt aangewezen als "de grootste malware-dreiging in België in mei, met een impactwaarde van 8,85% in België en 8,28% wereldwijd."

Trickbot is een botnet en een banking Trojan die in staat is financiële informatie, rekeninggegevens en persoonlijke identificatiegegevens te stelen, en zich binnen een netwerk te verspreiden en ransomware te verspreiden. Het wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden, waardoor het een flexibel stuk malware is dat kan worden verspreid in campagnes met meerdere doeleinden. 

Sinds het begin van het jaar zien deskundigen een aanzienlijke toename van het aantal cyberaanvallen tegen bedrijven. Vergeleken met mei 2020 wijst de studie op een stijging van 70 procent in Noord- en Zuid-Amerika, terwijl de EMEA-regio een stijging van 97 procent laat zien vergeleken met mei 2020.

De Dridex trojan is ondertussen volledig verdwenen, nadat het een van de meest populaire malwares van de afgelopen maanden was, te midden van een wereldwijde opleving van ransomware. 

"We zien een toename van cyberaanvallen in het algemeen. Dit is een belangrijke en verontrustende trend. Maar met de juiste technologieën kan het merendeel van de aanvallen, zelfs de meest geavanceerde, worden voorkomen zonder de normale gang van zaken te verstoren," aldus Kristof Lossie, Security Engineer Team Manager bij Check Point. 
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close