Hoe DXC Technology de transformatie van overheidsdiensten in Vlaanderen zal verzekeren

De IT-dienstenleverancier heeft een verlenging van zijn 7-jarige IT-contract met de Vlaamse overheid aangekondigd. Het doel is de transformatie van de infrastructuur te ondersteunen met innovatieve en betrouwbare diensten.

post-image-3
DXC Technology heeft een 7-jarige verlenging aangekondigd van zijn IT-dienstencontract met de Vlaamse overheid om de transformatie van de overheidsadministratie te ondersteunen en tegemoet te komen aan de behoeften van de burgers via innovatieve en betrouwbare overheidsdiensten. 

Het IT-bedrijf zal de Vlaamse overheid dan ook helpen om de kosten te verlagen en de werking, veiligheid, prestaties, capaciteit en verwerkingsefficiëntie van haar informatiesysteem te verbeteren.
De contractverlenging heeft tot doel de IT-infrastructuur te moderniseren met geavanceerde digitale toepassingen en technologieën in een hybride cloudinfrastructuur. 

DXC zal ook, aan het einde van de contractverlenging, de klantenervaring voor gebruikers opnieuw uitvinden en voortbouwen op recente successen in verband met projecten die Vlaamse burgers waarderen, zoals de 'corona-premie' voor het verwerken van subsidieaanvragen en 'Vaccinnet', een programma dat gezondheidsactoren in staat stelt vaccins te bestellen.

De Vlaamse regering en DXC werken al 18 jaar samen aan verschillende projecten in de overheidssector.
"We zijn verheugd onze samenwerking voor de komende zeven jaar te verlengen, waarbij we alle componenten van de Enterprise Technology Stack inzetten om de Vlaamse overheid te helpen haar strategische ambities waar te maken door middel van innovatieve, kosteneffectieve en passende technologieoplossingen voor bedrijven en burgers," aldus Steve Turpie, Senior VP bij DXC Technology.

 
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close