Een nieuwe "refurbished" iPhone specialist arriveert in België

De Finse refurbished iPhone-specialist Swappie stelt zijn e-Shop open voor Belgische klanten. Dit is wat je moet weten.

post-image-3
In 2019 werden er wereldwijd maar liefst 206,7 miljoen gebruikte smartphones verkocht. Een bijzonder sappige markt voor een groeiend aantal spelers, zoals het Finse Swappie, dat de aankoop en verkoop van tweedehands iPhones van hoge kwaliteit wil vereenvoudigen door zich op de Belgische markt te wagen.

Swappie heeft zich in een paar jaar tijd in de Scandinavische landen een plaats verworven dankzij een "overtuigende" garantie van 24 maanden op alle smartphones en een grondig technisch testproces. 

De missie van het bedrijf is om alle twijfels weg te nemen die gepaard gaan met de aankoop van een refurbished smartphone, dankzij een transparante en gestroomlijnde service. 

Het merk kan er inderdaad prat op gaan reeds refurbished toestellen te hebben verkocht aan zo'n 300.000 mensen in Scandinavië en in de weinige andere Europese landen met webwinkels die toegankelijk zijn in Italië, Duitsland, Nederland en nu ook in België. 

Net als op het Blackmarket.be-platform worden iPhones op Swappie verkocht met een precieze beschrijving van de staat waarin ze verkeren, worden gebruikte toestellen geïnspecteerd, zo nodig gerepareerd en onderworpen aan een technische test in 52 stappen voordat ze te koop worden aangeboden. 

"Als we tijdens de testfase gebreken vaststellen, voeren we alle nodige reparaties uit in onze gespecialiseerde fabriek. Bovendien krijgt de klant 24 maanden garantie, wat hetzelfde is als voor een nieuwe iPhone", zegt Sami Marttinen, CEO van Swappie.

De verkoop van een oud toestel vereist het verstrekken van enkele belangrijke gegevens over de toestand van de telefoon voordat u een prijsopgave en een verzendlabel ontvangt. Het geld wordt overgemaakt zodra de technici de staat van de telefoon hebben geverifieerd.


Het bedrijf heeft in 2019 een sterke groei doorgemaakt met een omzet van 31 miljoen euro, tegen 7,6 miljoen euro een jaar eerder. Sinds de oprichting in augustus 2016 is Swappie uitgegroeid tot een van Europa's meest innovatieve en snelst groeiende startups.
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close