DataCore Software neemt Caringo over

Het Amerikaanse bedrijf dat gespecialiseerd is in SAN-virtualisatie meldt dat het de storage-ontwikkelaar Caringo overgenomen heeft. Een operatie die kadert in de context van consolidatie op een IT-markt die geconfronteerd wordt met een wereldwijde gezondheidscrisis.

post-image-3

Deze overname stelt DataCore in staat om de opslag van beveiligde objecten toe te voegen aan zijn waaier van Software-Defined Storage oplossingen. De overname zal ook nieuwe expertise opleveren voor het DataCore-team, evenals voor klanten in belangrijke markten zoals providers van cloud services, de media en publieke sector.

Het in 2005 opgerichte bedrijf Caringo is een pionier op de object-storage markt, die zich tot doel gesteld heeft om de storage economie te veranderen door software te bedenken waarmee de problemen opgelost kunnen worden die verband houden met de exponentiële groei van data.

Zijn vlaggenschip product, Swarm, biedt een basis voor het opslaan van data op grote schaal (petabytes), de toegang ertoe en de analyse ervan, waarbij de integriteit van de data gewaarborgd is en afhankelijkheid van hardware geëlimineerd wordt.

De softwaregedefinieerde oplossingen van Caringo worden nu door organisaties zoals BT Television, US Department of Defense, Disney Streaming Services, National Institutes of Health (NIH), Argonne National Labs en honderden andere organisaties in de hele wereld gebruikt om snel veranderende datasets efficiënt te beheren.

Show More
Back to top button
Close
Close