De meeste wachtwoorden kunnen in minder dan een seconde gekraakt worden!

73% van de populairste wachtwoorden ter wereld kunnen in minder dan een seconde gekraakt worden, zo blijkt uit een recent onderzoek. En onrustwekkende trend, want helaas stijgt hij. Cybersecurity-experts  dringen er bij de gebruikers op aan om hun beveiliging te verbeteren. Test zelf uw immuniteit!

post-image-3

Volgens een onderzoek van NordPass zou 73% van de populairste wachtwoorden ter wereld in minder dan een seconde gekraakt kunnen worden! Verleden jaar was dat percentage nog 70%, wat op een onrustwekkende trend wijst.

Hoe slagen hackers erin om wachtwoorden te kraken? In feit zou dat gemakkelijker zijn dan u zou denken. De meest gebruikelijke manier is de zogenaamde "brute force"-aanval. Het is een geautomatiseerde, veelgebruikte en efficiënte methode om wachtwoorden van mensen te hacken.

Bij zo`n aanval controleren de hackers of uw wachtwoord een van de meest populaire is. Ze zullen ook alle bekende informatie controleren die u voor uw wachtwoorden zou kunnen gebruiken, zoals uw naam, adres, favoriete groep, sportteam of de naam van uw huisdier. Hackers kunnen ook een programma gebruiken dat deze informatie aanpast door meer gegevens toe te voegen, zoals cijfers of speciale symbolen.

Zij zullen ook woorden vertalen naar Leetspeak (waar "password" omgezet wordt in "p422W0Rd" of "rainbow tables" gebruiken.

De hackers zullen ook nagaan of uw andere accounts gekraakt werden en of u hetzelfde wachtwoord gebruikt hebt voor een andere account. "Dat is waarom het zo belangrijk is om een uniek wachtwoord te gebruiken voor elke account. Spijtig genoeg hergebruikt volgens onderzoek 63% van de mensen zijn wachtwoord", verklaart Chad Hammond, beveiligingsexpert bij NordPass.

Experts raden mensen aan wachtwoorden te gebruiken die langer zijn en letters, cijfers en speciale tekens bevatten. "Wachtwoorden moeten ook uniek zijn voor elke account. Het is een goed idee om multi-factor authenticatie te gebruiken om uw bescherming nog te verbeteren", besluit de beveiligingsexpert bij NordPass.

NordPass heeft berekend hoe lang het duurt om een wachtwoord te kraken. "Een eenvoudig wachtwoord van 7 tekens kraken, zonder speciale symbolen of hoofdletters, kan minder dan een seconde duren. Maar als je minstens twee karakters toevoegt, zal de tijd die nodig is om het wachtwoord te kraken tot ongeveer 5 jaar stijgen".

De tijd die nodig is om een wachtwoord te ontcijferen hangt echter ook af van de computer die door de hacker gebruikt wordt.

Bekijk het zelf op deze site: https://nordpass.com/secure-password/

Show More
Back to top button
Close
Close