Flexibele verloning: de bedrijfsfiets en computer behoren in 2020 tot de populairste extra`s

De bedrijfsfiets en ICT zijn de voordelen in natura de het vaakst aangeboden worden door bedrijven. Naast warrants en een hospitalisatieverzekering.

post-image-3

Met de période van de eindejaarspremie hebben heel wat werknemers zich gebogen over dat kleine "extraatje" dat de bedrijven hen schenken. Meer en meer bedrijven bieden tegenwoordig hun personeel de mogelijkheid om de premie anders dan in cash te besteden.

Dankzij een flexibel verloningsplan bieden werkgevers hun personeel de kans om hun eindejaarspremie om te ruilen tegen een waaier aantrekkelijke netto voordelen voor de werknemer.

Cijfers van HR-specialist Attentia tonen aan dat in 2020 de bedrijfsfiets het voordeel blijft dat het vaakst aangeboden wordt door de werkgever, maar dat de medewerkers vooral kiezen voor opties die niet het meest voordelig zijn op fiscaal gebied. De tablet en smartphone vervolledigen de top 3. Pensioensparen staat op de vierde plaats en de bedrijfswagen sluit de top 5 af.

De top van het klassement is echter niet hetzelfde wanneer het gaat om de voordelen die het vaakst gekozen worden door de medewerkers. Bij wie ervoor kon kiezen, opteerde 66% voor warrants en 42% voor een hospitalisatieverzekering, terwijl de wagen (35%) op de derde plaats staat van het klassement van de populairste voordelen.

Een verzekering voor ambulante zorgen (bijvoorbeeld tandverzorging) is de beste optie voor meer dan een kwart van de medewerkers (26,8%). De tankkaart (25,3%) sluit de top 5 af van de voordelen die het vaakst gekozen werden (wanneer men daartoe de kans had).

"Wanneer telewerk de norm blijft, dan zal dat  waarschijnlijk ook bepaalde keuzes beïnvloeden in 2021. Mobiliteitsoplossingen zoals de elektrische fiets zouden populairder kunnen worden. Vooral wanneer de medewerkers meerdere dagen per week thuis kunnen werken, zouden sommigen ervoor kunnen kiezen om hun bedrijfswagen in te ruilen tegen een ander voordeel", aldus Klaas Olbrechts, Product Owner Reward & Mobility bij Attentia.

 

Show More
Back to top button
Close
Close