Cisco kondigt meer dan 50 nieuwigheden aan voor Webex

De samenwerkingstool van Cisco krijgt een facelift met een vijftigtal nieuwigheden. Dit is wat de 600 miljoen maandelijkse gebruikers van de teleconferentietool Webex binnenkort zullen ontdekken.

post-image-3

IT-bedrijf Cisco heeft beslist om een hele resem nieuwigheden toe te voegen aan zijn software, en zo een werkomgeving te creëren die beter aangepast is aan de nieuwe soorten professionele samenwerking die ontstaan zijn tijdens de Covid-pandemie. En dat is goed, want sinds de eerste lockdown zag de IT-leverancier zijn aantal gebruikers op Webex verdubbelen tot 600 miljoen per maand.

De nieuwigheden die vanaf vandaag beschikbaar zijn, moeten een veiliger werkplek bieden tijdens de online verbinding.

"Webex markeert nu een keerpunt dat meer in lijn ligt met nieuwe vormen van hybride werk, minder afhankelijk van geografie", zegt Jeetu Patel, Senior Vice President en General Manager van de afdeling beveiliging en toepassingen van Cisco.

Volgens het bedrijf moeten de aangekondigde nieuwigheden zorgen voor  een vlottere samenwerking, een hybride organisatie voor werkenvia het internet, en een intelligente gebruikerservaring, gebaseerd op een solide basis van veiligheid en privacy.

Tot de belangrijkste nieuwigheden van Webex behoren bulkonderdrukking van omgevingsgeluid en verbeterd luidsprekergeluid, realtime transcriptie en ondertiteling, verbeterde achtergrondweergave, de komst van een `Webex Huddle` voor spontane gesprekken met één klik in kleine groepen, naast andere op AI gebaseerde functies die messaging en bellen moeten verbeteren.

Cisco heeft ook laten weten dat het binnenkort andere  langverwachte functies in zijn tool zal integreren, zoals de analyse van gebaren tijdens vergaderingen en transcriptie op het scherm (duim omhoog, applaus ...), gedeelde presentaties, video`s en applicaties met een dynamische achtergrond, real-time vertaling (Frans, Nederlands, Engels, Spaans, etc.), automatisch opslaan van documenten en opnames in de applicatie, of de mogelijkheid om vergaderingen te beleggen van maximaal 25.000 mensen (en maximaal 100.000 mensen dankzij `Webex Events`).

Het bedrijf heeft ook gezegd dat de gebruikers voortaan hun Webex account kunnen koppelen met Box, Dropbox, Salesforce, ServiceNow, en WorkPlace van Facebook.

Show More
Back to top button
Close
Close