Organisatorische veranderingen bij LG

Het bedrijf LG Electronics heef een hele resem veranderingen in zijn organisatie aangekondigd, om zo de uitdagingen van de toekomst om te vormen tot nieuwe opportuniteiten. Een beslissing die kadert in een bredere context van de digitale transformatiestrategie van het IT-bedrijf.

post-image-3

De Zuid-Koreaanse computerreus meldt dat hij een innovatiecentrum vestigt in Noord-Amerika, de R&D functie van elke afdeling versterkt en een nieuwe site creëert voor de afdeling Robot Business in zijn Business Solutions Company.

Tegelijkertijd kondigt het bedrijf aan dat Dan Song met pensioen gaat, President en CEO van Home Appliance Air Solutions Company, een man die 37 jaar bij LG gewerkt heeft. Zijn functie wordt overgenomen door J.C. Lyu, momenteel verantwoordelijke voor de afdeling Living Appliance Business.

Het bedrijf meldt ook nog dat het voortaan zijn voorspoed wil verzekeren door zich te richten op nieuwe opportuniteiten om haar competitiviteit te versterken en zich beter voor te bereiden op toekomstige onzekerheden. Hiervoor wordt binnen de afdeling H & A Living Appliance Business  een aparte afdeling opgericht voor ijskasten en droogkasten. Terwijl de afdeling Air Solutions Business ook gesplitst zal worden, als gevolg van de oprichting van de afdeling System Air Conditioner.

Tot de andere initiatieven die LG neemt behoren ook de oprichting van het Disruptive Technological Innovation Lab en het Disruptive Product Innovation Lab, dat in 2021 R&D combineert met een productplanning.

Het New Display Lab zal vallen onder het Materials Devices Advanced Research Center van de Chief Technical Officer (CTO) en zal zich richten op het versnellen van de commerciële ontwikkeling van Micro LED-technologie.

En om beter in te spelen op de veranderende behoeften van de consument, kondigdt LG ook de aanstaande opening aan van een Customer eXperience (CX) Lab dat rechtstreeks zal rapporteren aan de CEO. Een laboratorium dat de invloed moet bestuderen van design op de manier waarop consumenten het product gebruiken.

Het bedrijf meldt dat alle benoemingen van kracht zullen zijn vanaf 1 december 2020 en de promoties vanaf 1 januari 2021.

Show More
Back to top button
Close
Close