De koorts van de Belgische fintech bedrijven

Ondanks de gezondheidspandemie noteerde België een toename van 600% in het aangetrokken kapitaal! De fintech-sector is veruit de meest gekapitaliseerde industrie van de toekomst.

post-image-3

Met meer dan 33 miljard euro geïnvesteerd in heel Europa is de fintech-sector veruit de meest gekapitaliseerde industrie van de toekomst. Het vertegenwoordigt bijna het dubbele van de HealthTechs die op de tweede plaats staan.

In België werd sinds 2000 bijna 890 miljoen euro geïnvesteerd in Belgische fintechs, waarvan meer dan 368 miljoen euro alleen al in 2020. Wat zes keer meer is dan vorig jaar. Een uitzonderlijk bedrag dat in het juiste perspectief moet worden geplaatst, rekening houdend met de UnifiedPost IPO die zwaar op de balans woog vermits die in afgelopen september 252 miljoen euro ophaalde. Wat het tot de eerste "eenhoorn" in de Belgische industrie maakt.

Waar de bedrijven dankzij de crisis een sprong van 5 jaar gemaakt hebben qua adoptie van nieuwe technologieën, hebben de fintechs zeker bijgedragen aan het beperken van de schade op de economische markt.

Om een nieuw hoofdstuk in de economische geschiedenis van het land te beginnen, zal de vereniging "Fintech Belgium", opgericht in 2015, in mei in het hart van Brussel een nieuw hoofdkantoor van 7.000 m² openen. Een plek die onder meer zal dienen als coworking- en ontmoetingsruimte voor zijn honderd leden, terwijl het ook EDFA zal huisvesten, de gloednieuwe European Digital Finance Association die al 13 Fintech Belgium-zusterverenigingen samenbrengt.

http://www.fintechbelgium.be

Show More
Back to top button
Close
Close