Waarom SaaS-oplossingen bedrijven energie geven

Bedrijven die beroep doen op SaaS-componenten innoveren en lanceren nieuwe producten sneller, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Het advies van ontwikkelaars wordt daarom cruciaal voor hun productiviteit.

post-image-3

Het platform voor de authenticatie van ontwikkelingsteams Auth0 stelt de resultaten voor van een wereldwijd onderzoek ("Hoe ontwikkelingsteams SaaS aankopen"), dat uitgevoerd werd bij ontwikkelaars van toepassingen voor diverse sectoren. Hierbij vallen twee grote trends op.

Om te beginnen zouden bedrijven die meer SaaS-componenten implementeren sneller innoveren dan bedrijven die het niet doen. En zij die sneller innoveren betrekken de ontwikkelingsteams meer bij SaaS-aankoopbeslissingen.

De ontwikkeling van software is een noodzaak geworden voor bedrijven die competitief willen blijven op de huidige, sterk door de cloud gedomineerde markt. SaaS-componenten zoals authenticatie, monitoring en betalingsverwerking, "bieden daarbij waardevolle inzichten aan ontwikkelingsteams, waardoor ze sneller en slimmer applicaties kunnen bouwen".

Verder tonen de resultaten van het onderzoek ook een correlatie aan tussen het gebruik van SaaS-componenten en de snelheid van de lancering van nieuwe diensten.

Meer dan de helft van de ondervraagden (51%), die één keer of meer per maand nieuwe functionaliteiten gelanceerd hebben, gebruikten in meer dan de helft van hun toepassingen SaaS-componenten.

Terwijl 80% van de ondervraagden die nieuwe functionaliteiten op een trager ritme gelanceerd hebben (tussen 1 en 12 maanden) geen SaaS-componenten gebruikt bij de meeste toepassingen.

Toch, zo betreurt het onderzoek "wordt de integratie van SaaS-componenten nog lang niet ten volle benut: 58% van de ondervraagden verklaart dat hun bedrijf in het volgend jaar zijn investeringen in SaaS-diensten van derden zal verhogen".

Volgens de ondervraagden zijn dit de onderdelen van applicaties die het moeilijkst intern te ontwikkelen zijn:

1. verwerking van betalingen
2. authenticatie
3. beheer en opslag van data.

"Het jaar 2020 heeft aangetoond dat de cloud de hoeksteen is van digitale operaties en het leveren van software. Meer dan ooit moeten bedrijven SaaS-componenten integreren om tijd en geld te winnen en te innoveren op het gebied van hun product", aldus Ethan Kurzweil, partner bij Bessemer Venture Partners.

Show More
Back to top button
Close
Close