Vertraging bij de IT-opleidingen in België

De huidige pandemie is de oorzaak van een belangrijke daling van het aantal opleidingssessies voor Belgische professionals die gespecialiseerd zijn in nieuwe technologieën. Een vertraging die de digitale transformatie van bedrijven bedreigt.

post-image-3

De bedrijven in ons land hebben hun budgetten voor IT-opleidingen aanzienlijk verminderd, zo meldt IT-dienstverlener CTG. De laatste maanden zou het bedrijf tot 60% minder aanvragen voor opleidingen genoteerd hebben in vergelijking met dezelfde periode verleden jaar. Een onrustwekkende trend voor de digitalisering van de bedrijven in België.

Om precies te zijn heeft de Covid-19 crisis de digitale transformatie bij vele bedrijven versneld. Maar paradoxaal genoeg hebben de bedrijven niet meer geïnvesteerd in de opleiding van hun eigen IT-professionals. Hierdoor lopen zij het gevaar zowel technologisch achterop te komen als hun knappe koppen te zien overlopen naar meer competitieve concurrenten.

"IT-professionals willen hun competenties up-to-date kunnen houden. De technologieën en vaardigheden die u vandaag leert, zijn na 5 jaar nog amper bruikbaar. Om competitief te blijven moeten de bedrijven dan ook hun IT-professionals regelmatig opleidingen aanbieden", aldus Michaël Pilaeten, verantwoordelijke opleidingen en ontwikkeling bij CTG.

Het bedrijf CTG verwacht echter dat de bedrijven vanaf 2021 meer zullen investeren in de opleiding van hun IT-personeel. Het IT-bedrijf noteert ook dat IT-freelancers in België vier tot vijf keer meer IT-opleidingen volgen dan hun voltijds tewerkgestelde collega`s.

Show More
Back to top button
Close
Close