Nutanix moderniseert het virtuele kantoor van transportbedrijf H. Essers

Het logistiek bedrijf koos het Hyperconverged Infrastructure platform van software-uitgever Nutanix om de hele infrastructuur van zijn virtueel kantoor te hosten. Met als uiteindelijk doel een IT-omgeving die op gecentraliseerde manier gecontroleerd kan worden.

post-image-3

Transport- en logistiek bedrijf H. Essers, dat 73 vestigingen heeft in Europa en een vloot van bijna 1500 vrachtwagens en 3340 aanhangwagens, zet zijn digitaliseringsstrategie verder. Het investeert massaal in een IT-omgeving die op betrouwbare manier gecontroleerd moet worden.

"De performantie van het oude infrastructuurplatform van het virtueel kantoor begon zijn limieten te bereiken", verklaart Ivar Indekeu, ICT Infrastructure Manager.

Het bedrijf ging dus op zoek naar een nieuwe oplossing die verschillende belangrijke criteria kon combineren, zoals eenvoudig onderhoud en beheer, een verbeterde gebruikservaring en goede performantie. Na een evaluatieproces heeft H. Essers uiteindelijk geopteerd voor het Hyperconverged Infrastructure platform van Nutanix.

Een keuze die, volgens het logistiek bedrijf, moet toelaten om de medewerkers een performante VDI Citrix-omgeving te bieden en te zorgen voor lage beheerskosten. En dus werd de hele bestaande Citrix-omgeving gemigreerd naar het nieuwe platform, en dat in amper een week tijd.

Technisch gezien host elke cluster van het nieuwe Nutanix-platform voortaan 8 nodes op SSD`s. In totaal gebruikt het team 6 nodes voor XenApp, 1 node voor XenDesktop en nog 1 node voor de Citrix-infrastructuur.

Op technisch gebied is de native integratie met Ctrix een van de grote voordelen, net zoals de upgrade met één klik, wat zich vertaalt in minder onderhoud.

Show More
Back to top button
Close
Close