Nokia zet zijn infrastructuren over naar de cloud

Het Finse bedrijf zet zijn digitale transformatie verder en migreert zijn IT-infrastructuur over naar Google Cloud, in het kader van een strategische samenwerking van vijf jaar.

post-image-3

Het nieuwe strategische akkoord dat de twee bedrijven afsloten weerspiegelt de belangrijke operationele koerswending van Nokia naar een IT-strategie waarbij cloud computing centraal staat.

Met dit partnerschap zou Nokia efficiënter moeten worden op operationeel vlak en flink moeten besparen op de kosten. De migratie heeft betrekking op de datacenters en de servers van Nokia uit de hele wereld, evenals op verschillende softwaretoepassingen.

"Het akkoord weerspiegelt de belangrijke operationele koerswending van Nokia naar een `cloud-first` IT-strategie, evenals haar vastberadenheid om haar digitale operaties op wereldwijde schaal te versterken en transformeren, om zo de samenwerking en de innovatieve capaciteiten van haar teams uit te breiden, en het aanbod voor de klanten te verbeteren," stipte het bedrijf aan.

In de toekomst zullen de infrastructuur en de toepassingen van Nokia in de publieke cloud werken of in een "Software as a Service" model. De uitrol van de migratie is begonnen, en zou een periode van 18 tot 24 maanden in beslag nemen.

Show More
Back to top button
Close
Close