NRB neemt Trigone Informatique over

De Franse specialist in het beheer van mainframesystemen treedt toe tot de Belgische informaticagroep. Een zoveelste strategische overname waarmee de NRB-groep zijn activiteiten in het buitenland kan versterken.

post-image-3

Met de nieuwe overname krijgt de Belgische informaticagroep een IT-bedrijf in handen dat een omzet realiseert van 5 miljoen euro en een 70 mensen tewerkstelt die over specifieke technische competenties beschikken in de z-omgeving van IBM, en in de distributed omgeving.

De mainframeactiviteit vertegenwoordigt 60% van de omzet van Trigone, terwijl het bedrijf ook consultancydiensten aanbiedt en een belangrijke expertise bezit in de migratie van systemen.

Het Franse bedrijf werkt voor klanten uit diverse sectoren, zoals France Messagerie (voorheen Presstalis), BNP Paribas, AXA, Manpower, Sopra Steria en Société Génerale.

"Met deze overname kunnen wij de groei van onze activiteiten buiten de landgrenzen verderzetten, in de mainframe en distributed domeinen", zo bevestigt Pascal Laffineur, Chief Executive Officer bij NRBB.

Van zijn kant verklaart Denis Burton, oprichter en Chief Executive Officer bij Trigone dat "het al enkele jaren is dat wij op zoek zijn naar een overnemer met een gelijkaardig DNA als het onze, in staat is om ons te versterken en ons te begeleiden bij onze ontwikkeling".

NRB wordt de enige aandeelhouder van Trigone, dat een aparte juridische entiteit blijft, waarmee de specifieke kenmerken van deze organisatie gerespecteerd worden; Denis Burton zal zijn taak als CEO blijven uitvoeren.

Show More
Back to top button
Close
Close