Xiaomi opent zijn eerste fysieke winkel in de Benelux

De Chinese smartphonefabrikant meldt dat hij zijn eerste fysieke Mi Store opent in de Benelux. Een winkel in Rotterdam, die draait rond de "klantervaring" en die binnenkort broertjes zou kunnen krijgen in Nederland en België.

post-image-3

De opening van de eerste Mi Store in Rotterdam kadert in de strategie van Xiaomi om de online verkoop te combineren met de offline ervaring van een fysieke winkel.

Net zoals de Apple Store wil de nieuwe winkel van 510 vierkante meter de fans en de klanten van het merk de kans bieden om zelf de volledige waaier smartphones te ontdekken en de ecosystemen en smart producten van Xiaomi.

De gebruikers kunnen ook terecht bij het team van de Mi Store om te profiteren van tips en dienstverlening. In de winkel worden verschillende smartphones voorgesteld, onder andere de reeks Redmi Note, de volledig nieuwe reeks Mi 10T en de nieuwe smartphone POCO X3 NFC. Naast de smartphones worden er ook verschillende `wearables`, keukentoestellen en verzorgingsproducten tentoongesteld in de rekken van de winkel.

"De Benelux is een economische macht en een voorloper op het gebied van het imago van ons merk. De regio is voor ons een prioriteit in West-Europa, dat op zijn beurt prioritair is voor onze wereldwijde expansie. De Benelux heeft een tamelijk hoge koopkracht en een enorm potentieel voor high end toestellen, wat het tot een ideaal proefgebied maakt voor Xiaomi om de bekendheid van het merk nog te laten groeien", aldus Wen, Head of Western Europe bij Xiaomi.

Ter herinnering, het Chinese merk Xiaomi, dat in 2010 opgericht werd, vestigde zich in 2019 in de Benelux met een kantoor in Amsterdam, waarna het in januari dit jaar zijn Europese zetel vestigde in het technologisch centrum van Den Haag.

Show More
Back to top button
Close
Close