Hewlett Packard neemt Silver Peak over voor 1 miljard dollar

De IT-gigant meldt dat hij de specialist in SD-WAN overgenomen heeft. De activiteiten ervan zullen geïntegreerd worden in Aruba, een bedrijf in handen van Hewlett Packard. Een transactie die op 925 miljoen dollar geëvalueerd wordt.

post-image-3

Hewlett Packard Enterprise meldt dat het de overname van Silver Peak afgerond heeft, een bedrijf dat gespecialiseerd is in SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network), via een transactie die op 925 miljoen dollar geschat wordt. Silver Peak zal geïntegreerd worden in Aruba, een bedrijf dat eveneens toebehoort aan Hewlett Packard Enterprise.

Deze nieuwe overname moet de ESP-oplossing (Edge Services Platform) van Aruba versterken. Deze oplossing dekt alle aspecten van lokale netwerken (LAN) en wijde netwerken (WAN), met kabels of draadloos.

"De WAN-transformatie is een sleutelelement in de visie en groeistrategie van HPE. Met de overname van Silver Peak hebben wij nu een compleet SD-WAN portfolio waarmee wij de uitrol van een echt distributed cloud-model kunnen versnellen evenals een cloud-ervaring voor alle toepassingen en data, waar zij zich ook bevinden", zo verklaart Antonio Neri, President en CEO van HPE.

In het kader van deze overname zal de oprichter en CEO van Silver Peak, David Hughes, HPE vervoegen als Senior Vice President van de WAN-activiteiten bij Aruba.

De samenwerking tussen Aruba en Silver Peak moet de "Smart Edge" activiteit van HPE versterken en beduidende ontwikkelingskansen creëren, die zo bijdragen aan de groei van het omzetcijfer en de brutomarge van het "Smart Edge" segment.

Show More
Back to top button
Close
Close