Exact legt de hand op de Belgische start-up Officient

IT-bedrijf Exact meldt dat het de leverancier van online HR-sofware Officient overgenomen heeft. Een Belgische oplossing waarmee alle activiteiten van de HR-afdelingen gecentraliseerd kunnen worden in één enkel systeem.

post-image-3

Het bedrijf Exact heeft Officient overgenomen, de Belgische leverancier van HR-software. Deze overname -die volgt op de recente overname van het Nederlandse bedrijf Unit 4 Bedrijfssoftware- moet het IT-bedrijf toelaten om zijn klanten meer geïntegreerde oplossingen aan te bieden, aangevuld met geautomatiseerde HR-procesondersteuning.

Met de Officient-oplossing kan men namelijk taken rond HR in één enkel online platform beheren, dus erg uiteenlopende activiteiten zoals verloning, contracten, vakantiedagen, het wagenpark, evaluaties evenals beschrijvende gegevens.

"Wij merken bij onze klanten een stijgende vraag naar een oplossing die aan al hun behoeften op het gebied van administratie en HR-processen kan beantwoorden. Deze overname kadert perfect in onze groeistrategie: de combinatie van een organische ontwikkeling en integratie van verworven producten. Op deze manier blijven wij onze aanwezigheid in België versterken. Deze overname volgt op die van het Belgisch bedrijf voor boekhoud- en bedrijfsbeheersoftware WinBooks, in december verleden jaar", stipt Phill Robinson aan, CEO van Exact.

"Wij zijn zeer verheugd dat wij nu behoren tot de Exact-groep, dit zal ons toelaten om te innoveren en ons sneller te ontwikkelen. Het is onze ambitie om in de volgende jaren  de belangrijkste leverancier van HR-software in de Benelux te worden", zo zegt van zijn kant Michiel Bearelle, medeoprichter van Officient.

Vermelden wij hier nog bij dat Officient een jong Belgisch bedrijf is dat geïntegreerd is bij veel payroll-dienstverleners in België. In amper drie jaar tijd heeft het meer dan 4.000 klanten overtuigd die op hun beurt HR-diensten verlenen aan meer dan 35.000 werknemers.

Show More
Back to top button
Close
Close