Livia neemt de zakelijke tak van de I.R.I.S.-groep over

De onafhankelijke industriële holding maakt de overname bekend van een groot deel van de Professional Solutions-activiteit van de I.R.I.S.-groep, een voormalig Belgisch vlaggenschip dat in handen is van de fabrikant Canon.

post-image-3

De Livia-groep heeft een groot deel van de Professional Solutions-activiteit overgenomen van Iris Group, een bedrijf van Belgische origine dat in handen is van Canon en gespecialiseerd is in hybride technologische oplossingen, managed services en sourcing.

De nieuwe entiteit, die onder het merk Westpole zal werken, wil "de Europese koploper worden op het gebied van digitale platformen, cloud-oplossingen en managed services".

Met een omzet van bijna 100 miljoen euro en een 600 personeelsleden, verspreid over Italië, België en Luxemburg, kan Westpole bogen op een ervaring van meer dan 40 jaar op het gebied van IT-diensten, het beheer van bedrijfsprocessen, cloud computing en cybersecurity oplossingen.

De bedrijven van de groep beheren bovendien de strategische informatiesystemen van overheidsinstellingen in België, Luxemburg en Italië, evenals die van de Europese Unie.

De Westpole-groep zal aangevoerd worden door Massimo Moggi, de huidige directeur van het bedrijf. "Wij breiden onze commerciële activiteiten uit door een Paneuropese groep te worden op het ICT-gebied", aldus Peter Löw, oprichter en eigenaar van de LIVIA-groep.

"Ik ben zeer verheugd over deze stap vooruit voor de voormalige I.R.I.S.-bedrijven. Het is een unieke situatie van complementariteit, die de mogelijkheid biedt om een Paneuropese speler te creëren en ervoor te zorgen dat de bedrijven van de groep als een platform optreden voor de ontwikkeling in andere Europese landen", zo voegt Bart Donné, Managing Director van Westpole België en Luxemburg eraan toe.

Show More
Back to top button
Close
Close