Exact Software wil zijn groeiambities waarmaken via "Mergers & Acquisitions"

Het IT-bedrijf heeft beslist om de grote middelen in te zetten om zijn commerciële doelstellingen te vervullen: door een nieuw hoofd van de afdeling "Head Mergers & Acquisitions" te rekruteren onthult Exact Software zijn strategie om nieuwe bedrijven in België en Nederland over te nemen die gespecialiseerd zijn in software.

post-image-3

Floris Backer Van Ommeren, de voormalige vice-president van de investeringsbank Deutsche Bank, vervoegt Exact met een grote ambitie: "zich focussen op de overname van nieuwe bedrijven die gespecialiseerd zijn in software, en dat in Nederland maar ook in België, een markt in volle bloei".

Als verantwoordelijke voor de mergers-acquisitions van het bedrijf Exact zal Backer van Ommeren de mogelijkheden verkennen om andere partijen over te nemen en zal hij de daarbij horende procedures overzien. Het doel op korte termijn van het bedrijf is dus "zich meer op acquisities focussen".

"Op middellange termijn willen wij een omzetcijfer realiseren van meer dan 500 miljoen euro. Buiten de organische groei, spelen acquisities, minderheidsbelangen en joint ventures een belangrijke rol. Op deze manier willen we onze leidende positie in de Benelux versterken ”, aldus Floris Backer van Ommeren.

Qua beroepservaring heeft Floris Backer van Ommeren voornamelijk in de bancaire sector gewerkt, met name als directeur Tech Media & Telcom bij ABN Amro en als vice-president investment banking bij Deutsche Bank. Voordat hij bij de softwareleverancier uit Delft kwam, was hij uitvoerend directeur bij GP Bullhound, een wereldwijde adviseur op het gebied van fusies en overnames in de technologiesector.

Show More
Back to top button
Close
Close