Econocom neemt de B2B-activiteiten van de Switch-winkels over

Econocom Belux neemt de B2B-activiteiten van de bekende Apple Premium Reseller-keten in België over. Een operatie die enkel betrekking heeft op de tak "Professional Services" en "Education" van de winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van Apple-producten en services.

post-image-3

Econocom Belux kondigde de overname aan van de Switch-winkels, het belangrijkste Apple Premium Reseller-netwerk in België. Het overname-akkoord heeft betrekking op het B2B, Education en Professional Services handelsfonds, dat goed is voor ongeveer 25 miljoen euro jaarlijkse omzet.

Econocom neemt hiermee de B2B-activiteiten over van het bedrijf Switch, die gericht zijn naar professionele klanten, onderwijsinstellingen en bijhorende ondersteuningsdiensten.

Het bedrijf laat weten dat de "goede continuïteit van de activiteiten en de levering van lopende diensten verzekerd zijn door de integratie van 26 medewerkers van de B2B-afdeling, Professional Services en Education van Switch in de teams van Econocom Belux".

Daarentegen zullen de "retail" activiteiten gericht naar particulieren, "small office, home office" (SoHo) evenals de verkooppunten onder controle blijven van Switch. Deze operatie zal de globale dynamiek van de Econocom-groep in het onderwijs, een van zijn grote activiteitensectoren, nog versterken.

Op basis van deze overeenkomst versterkt Econocom lokaal zijn kwalificatiegebied met de Apple Authorized Education Specialist-certificering.

"Deze nieuwe overname versterkt onze positie in de B2B IT-diensten, gekoppeld aan geavanceerde kennis van de producten en diensten van Apple. Met de komst van de Switch-teams versterken wij onze waaier diensten op dat gebied, maar ook ons vermogen om onze klanten te begeleiden bij het onderwijs, waar de behoeften steeds complexer worden", aldus Chantal De Vrieze, Managing Director van Econocom Benelux.

"De verkoop van de B2B & Education-tak beantwoordt aan de wens van Switch om zich nu te concentreren op zijn doelmarkten, namelijk particulieren en SoHo", aldus Thierry Janssen, General Manager van Switch. .

Show More
Back to top button
Close
Close