Hoe Microsoft meewerkt aan de nieuwe COVID-19 economie

De Amerikaanse gigant heeft een nieuw initiatief voorgesteld dat een 25 miljoen mensen uit de hele wereld moet bijstaan bij hun traject om nieuwe digitale vaardigheden te verwerven die nodig zijn om beter te passen in de "COVID-10 economie".

post-image-3

Microsoft heeft een nieuw wereldwijd initiatief aangekondigd dat 25 miljoen mensen over de hele wereld moet helpen om tegen het eind van dit jaar meer digitale vaardigheden te verwerven.

Deze aankondiging is een antwoord op de wereldwijde economische crisis die het gevolg is van de COVID-19 pandemie doordat nu de toegang tot digitale vaardigheden uitgebreid wordt bij mensen die het hardst getroffen werden door het jobverlies.

Dit initiatief, waarvan het detail te vinden is op het officiële blog van Microsoft, omvat onmiddellijke maatregelen om de mensen te helpen die zich willen herkwalificeren en een job vinden in knelpuntberoepen. Bovendien brengt het alle domeinen van het bedrijf samen door bestaande bronnen te combineren met nieuwe bronnen van LinkedIn, GitHub en Microsoft.

Het bedrijf laat ook weten dat het dergelijke inspanningen zal ondersteunen met 20 miljoen dollar aan contante subsidies om "de non-profit organisaties uit de hele wereld te helpen om hulp te bieden aan de mensen die daaraan het meeste behoefte hebben, namelijk mensen met een laag inkomen, de laagst opgeleiden en ondervertegenwoordigde minderheden".

Een kwart van dit bedrag, namelijk 5 miljoen dollar, zal in de vorm van cash subsidies betaald worden aan 50 non-profit gemeenschapsorganisaties die geleid worden door communities van kleur in de Verenigde Staten en die ten behoeve staan van diezelfde communities.

Meer info op de microsite van Microsoft: news.microsoft.com/skills

Show More
Back to top button
Close
Close