Het nieuwe partnerprogramma van VMware nader bekeken

Na 9 jaar trouwe dienst heeft VMware eerder dit jaar een nieuw commercieel programma ingeluid, dat aanzienlijk vereenvoudigd is en de partners moet toelaten om contracten af te sluiten die op meerwaarde gebaseerd zijn. Kenneth del Rio van Heese, verantwoordelijke partners bij VMware BeLux, vertelt wat meer over deze nieuwe commerciële strategie van het bedrijf.

post-image-3

Nu de bedrijven de transformatie van hun economisch model moeten versnellen, wordt de samenwerking tussen IT-bedrijven en hun partners cruciaal om de behoeften van organisaties ten uitvoer te brengen.

VMware wil met zijn nieuw "Partner Connect" programma aantonen hoe belangrijk het zijn partners vindt. Het programma, dat enkele maanden geleden voorgesteld werd in België en Luxemburg, wil absoluut meerwaarde brengen voor het kanaal.

Het nieuwe programma wil partners van het bedrijf (cloud hostingdiensten, providers van klantendiensten, experts in IT-consultancy, enz. ) belonen in functie van de meerwaarde die zij hun klanten bijbrengen, zoals de vruchtbare samenwerking tussen VMware en het IT consultant en beveiligingsbedrijf ITQ, een van de Belgische partners van het bedrijf, aantoont.

"De context van de Covid-19 crisis heeft ons verplicht om nieuwe middelen te zoeken om onze klanten te engageren. Vanaf de eerste weken van de lockdown hebben wij een radicale overgang gemaakt in de manier waarop wij de fysieke evenementen organiseren, door oplossingen voor virtuele communicatie uit te rollen, zodat onze partners en hun eindklanten hun diverse professionele activiteiten op alle kanalen kunnen verderzetten via videoconferenties", verklaart Kenneth del Rio van Heese, verantwoordelijke partners bij VMware.

"Periodes van onzekerheid zijn vaak een aanleiding om investeringen of projectbeslissingen op te schorten. Dit is niet noodzakelijkerwijs het geval! De meeste implementaties kunnen eigenlijk op afstand worden gedaan", vervolgt Tom Vallons bij ITQ. "ITQ-consultants zijn hun klanten blijven bedienen, en werken vanuit huis.

De uitrol van deze oplossingen voor communicatie vanop afstand liet de partners van VMware en ook hun klanten toe om in volle lockdown nieuwe commerciële opportuniteiten te vinden.

"Ik was in het bijzonder onder de indruk van de manier waarop onze partners zich creatief toonden tijdens deze moeilijke periode", voegt de specialist eraan toe.

Een programma dat meerwaarde en advies beloont

"Wij willen nauwer samenwerken met partners die een diepgaande zakelijke relatie met hun klanten aantonen, die meer advies en succes op het terrein omvat, en niet enkel een eenmalige aankooprelatie". VMware wil dus de partners meer belonen "die erin slagen om een globaal dienstenaanbod te leveren dat een volledig antwoord biedt op de levenscyclus van hun klanten".

"Bedrijven die erin slagen om dergelijke commerciële inspanningen te tonen, zullen in de toekomst commerciële beloningen ontvangen en bijkomende kortingen, in functie van de bereikte doelstellingen", licht Kenneth del Rio van Heese toe.

"VMware Partner Connect denkt opnieuw na over de manier waarop wij zaken doen met en voor onze partners, door hen te helpen om een gedifferentieerd klantensucces te stimuleren", verklaart van haar kant Jenni Flinders, vice-president en global channel manager, VMware. "En dat is nog maar het begin, want Partner Connect evolueert om onze partners nieuwe en betere manieren te bieden om hun activiteiten te ontwikkelen".

VMware Partner Connect heeft vooraan drie niveaus: Partner, Advanced Partner en Principal Partner. Inmiddels werden al honderden partners benoemd tot Principal Partner bij de lancering van het initiatief.

Deze Principal Partners worden ook op algemene manier beloond, onder meer door incentives voor implementatie en consumptie, en door het opstellen van prioriteiten voor gezamenlijke commerciële planning en opportuniteiten tot gezamenlijke verkopen met VMware.

"ITQ is een toonaangevende partner in alle Master Services competenties van VMware", zegt Tom. "We zijn erg blij dat het nieuwe PartnerConnect programma partners bevat die zich uitsluitend specialiseren in de diensten, zoals IT, die cruciaal zijn voor de ondersteuning van VMware en haar klanten in de digitale transformatie.

De partners van VMWare vinden voortaan hulp, informatie en opleidingen op de site:

https://www.vmware.com/go/partner-connect

Show More
Back to top button
Close
Close