Sterke daling in de verkoop van wearables

De Covid-19 crisis heeft bij de verscheepte wearables geleid tot een vermindering met 27 miljoen stuks in vergelijking met de pre-pandemie prognoses voor 2020. De herleving zal traag zijn en gedragen worden door artikels die voorzien zijn van geavanceerde functies om de gezondheid te bewaken, aldus een analyse van onderzoeksbureau ABI Research.

post-image-3

Wearables werden hard getroffen door de Covid-19 pandemie, want de interesse van gebruikers om niet-essentiële toestellen aan te kopen was geen prioriteit in het eerste trimester 2020, en bovendien  hebben tal van problemen de bevoorradingsketen belemmerd.

Onderzoeksbureau ABI Research verwacht dat de verscheping van wearables tegen het einde van dit jaar 254 miljoen bedraagt, tegenover de 281 die voorheen voorzien waren. Alhoewel het een beduidende daling is, betekent deze nieuwe prognose een lichte stijging tegenover de 241 miljoen verschepingen voorzien in 2019.

"Wearables zullen in 2020 minder verschepingen kennen dan voorzien, maar de verkoop van toestellen waarmee men de gezondheidszorgen kan opvolgen en bewaken hebben de negatieve impact verminderd", legt Stephanie Tomsett uit, analist bij ABI Research.

Zo zouden alle draagbare toestellen in het tweede trimester 2020 een lichte stijging moeten kennen, of dat nu slimme uurwerken zijn, health trackers en vooral digitale "wellness" toestellen die voornamelijk verantwoordelijk zullen zijn voor deze groei.

Het bureau ABI voorspelt ook dat "vele toestellen, zoals die van Apple, Samsung, Fitbit, Withings en Oppo geavanceerde monitoringfuncties zouden moeten aanbieden zoals het ECG opvolgen, slaapapneu ontdekken, aritmie van de hartslag opsporen en zuurstof in het bloed opvolgen".

"Dankzij de Covid-19 pandemie werden de mensen gesensibiliseerd voor hun gezondheid. Toestellen met geavanceerde functies voor health monitoring zullen de markt van de wearables in het tweede semester 2020 beginnen te ondersteunen en de weg bereiden naar 289 miljoen aankopen van wearables tegen 2021 en tot 329 miljoen in 2022, terwijl de wereld herstelt van de pandemie", besluit het ABI Research-rapport over het marktaandeel van draagbare accessoires.

Show More
Back to top button
Close
Close