Historische commerciële balans voor Lenovo

De Chinese internetreus noteert voor het tweede jaar op rij een omzetcijfer van 50 miljard dollar bij een recordwinst van 665 miljoen dollar. Een groei die vooral getrokken wordt door software en services.

post-image-3

Met een jaarlijks omzetcijfer van meer dan 50 miljard dollar voor het tweede jaar op rij onderscheidt het bedrijf Lenovo zich in 2019 vooral met zijn winst voor belastingen van 1, 02 miljard dollar. Wat een stijging is met 19% jaar op jaar, en een netto resultaat van 665 miljoen dollar (een stijging met 12%).

2019 was een doorslaggevend jaar voor de verkoop van software en services, vermits die twee een omzetcijfer genereerden van 3,5 miljard dollar. Een stijging met 43%, wat van deze twee productsegmenten de belangrijkste katalysator maakt voor de globale transformatie van de IT-groep.

Alhoewel het vierde trimester beïnvloed werd door de COVID-19 crisis, werd de impact toch beperkt "door de wereldwijde productie-voetafdruk van de groep en operationele uitmuntendheid in de toeleveringsketen". Dit heeft zich vertaald in resultaten die de marktverwachtingen overtreffen.

"Te midden van een van de belangrijkste periodes van wereldwijde verandering en transformatie die we ooit gekend hebben, heeft Lenovo zijn activiteiten verleden jaar aanzienlijk gewijzigd", aldus een tevreden Yang Yuanqing, president en CEO van Lenovo.

Show More
Back to top button
Close
Close