Sony onthult een nieuwe generatie revolutionaire sensoren

Het Japanse elektronicabedrijf maakt zich op om slimme beeldsensoren op de markt te brengen voorzien van AI-verwerkingssystemen. Een enorme innovatie voor de sector van de nieuwe technologieën.

post-image-3

Sony konigt aan dat het binnenkort twee modellen op de markt brengt van slimme beeldsensoren, die het  "de eerste beeldsensoren ter wereld met AI beeldverwerking ingebouwd in de hardware" noemt.

Deze integratie in de beeldsensor moet dus zowel toelaten dat het "AI-proces aan de rand van het netwerk sneller wordt evenals de selectieve extractie van enkel de nodige gegevens" als "de latentie van datatransmissie bij clouddiensten vermindert, conform de bescherming van de privacy". En tegelijkertijd ook zorgt voor een vermindering van het energieverbruik en de communicatiekosten.

Deze nieuwe producten openen nieuwe horizonten voor de ontwikkeling van toestellen voorzien van AI, en zij zouden een breed spectrum aan toepassingen moeten bieden in de sectoren detailhandel, industriële apparatuur, maar ook in termen van optimalisatie van systemen verbonden met de cloud.

Concreet hebben de nieuwe sensoren van Sony een "gestapelde configuratie bestaande uit een pixelchip en een logische chip". Ze zijn hiermee de eerste ter wereld die een functionaliteit van beeldanalyse- en verwerking door AI integreren in de logische chip.

De integratie van AI maakt het bovendien mogelijk de aangeboden functies te diversifiëren en polyvalente toepassingen aan te bieden, zoals het volgen van een voorwerp in real time, met supersnelle verwerking door AI.

Met dit type chip kan men ook verschillende modellen AI kiezen om het intern geheugen te herschrijven om die aan te passen aan de behoeften van de gebruiker of de omstandigheden van de plek van gebruik.

"Wanneer een video opgenomen wordt met een traditionele beeldsensor, dan moeten de gegevens van elk outputbeeld verzonden worden om die door AI te verwerken. Deze procedure verhoogt het volume aan verzonden gegevens en vertraagt de real-time performantie. De nieuwe sensoren van Sony daarentegen voeren een ISP-verwerking en AI behandeling op hoge snelheid uit (3,1 milliseconden) op de logische chip, en voeren zo het hele proces uit in één enkele video", aldus de fabrikant.

Show More
Back to top button
Close
Close