Een open source oplossing voor de automatisering van datacenters

Gigant Dell heeft een nieuwe set opensource netwerkoplossingen voorgesteld die de bedrijven moeten helpen om de operaties en het beheer van hun datacenters te moderniseren.

post-image-3

Nu steeds meer bedrijven zich wenden tot de hybride cloud, blijkt de fabriekseigen benadering van het netwerk al te vaak inefficiënt en complex. Voortbouwend op het werk van Microsoft in het kader van het open source project Software for Open Networking in the Cloud (SONiC), stelt Dell nu haar nieuwe oplossing "EMC PowerSwitch Open Networking" voor.

Het doel ervan? Het creëren van een wendbaar en flexibel netwerk mogelijk maken, dat gebaseerd is op open standaards, om alle soorten workloads te ondersteunen. Dankzij een nieuwe set open source oplossingen hebben de cloud providers en de grote bedrijven voortaan nieuwe tools en diensten ter beschikking die het werk van de IT-teams moeten vergemakkelijken.

"Door de software op te delen in verschillende container-elementen, bieden wij de bedrijven de middelen om het beheer van complexe netwerken radicaal te vereenvoudigen en betrouwbare performantie te bieden in een cloudomgeving", verklaart Tom Burns, senior vicepresident en general manager van Dell Technologies Integrated Products & Solutions.

"SONiC is een uniek open source netwerk switch besturingssysteem, waarmee bedrijven kunnen profiteren van moderne en efficiënte cloud-netwerksoftware", zegt van zijn kant Yousef Khalidi, vicepresident Microsoft Azure Networking, Micosoft Corp.

Show More
Back to top button
Close
Close