Hoe hackers "phishing" opnieuw uitvinden

Hackers passen zich voortdurend aan om een lengte voorsprong te houden. Zij profiteren van de huidige crisis en baseren zich op malwaredetectie om de controle ervan in hun voordeel over te nemen.  

post-image-3

Barracuda, specialist in computerbeveiliging, onthult in zijn nieuwste publicatie "Threat Spotlight" een nieuwe trend op het gebied van cybercriminaliteit.

De hackers doen tegenwoordig steeds meer beroep op "reCaptcha" bij hun pogingen tot phishing (spear-phishing), beveiligingsmodules die bedoeld zijn om robots te weren. Dankzij dit procedé slagen cybercriminelen erin om de verdenkingen van hun slachtoffers te verminderen. Deze techniek zou ontdekt zijn bij meer dan 128.000 phishing e-mails.

Concreet werden de geadresseerden per e-mail uitgenodigd om een voice boodschap te beluisteren door op een link te klikken. Die zendt hen door naar een valse inlogpagina van hun Microsoft-account.

Volgens Barracuda is het aantal cyberaanvallen sinds het begin van de covid-19 lockdown gestegen, vermits een grote meerderheid van de mensen sindsdien van thuis uit werken. Een situatie die heel wat bressen slaat in de beveiliging van de bedrijven.

"Een echte zegen voor hackers: in maart noteerde Barracuda Networks in een periode van enkele weken een groei met meer dan 600% van de aanvallen rond het coronavirus", stipt Nico Bosschaert aan, expert bij Barracuda Benelux.

Show More
Back to top button
Close
Close