IT-systemen te complex voor de bedrijven

73% van de bedrijven meent dat de IT-systemen te complex zijn. Amper 5% van hen profiteert van de voordelen die de cloud biedt, zo blijkt uit een door Dell uitgevoerd onderzoek.

post-image-3

Uit een onderzoek dat uitgevoerd werd bij 1.250 IT-beslissers van openbare en privébedrijven uit de hele wereld, blijkt dat slechts 5% van de bedrijven erin geslaagd is om zijn IT-infrastructuur te harmoniseren.

Het "Enterprise Strategy Group" rapport, dat door het bedrijf Del uitgevoerd werd, brengt verontrustende resultaten aan het licht, wanneer men weet dat 64% van de bedrijven van plan is om zijn investeringen in publieke clouddiensten te verhogen.

Concreet delegeren steeds meer bedrijven hun werklast naar publieke cloud-providers, maar velen blijven hun eigen IT-omgevingen on site ontwikkelen, waarbij zij een flexibele aanpak hanteren voor het verbruik van infrastructuren, zoals publieke clouds. Deze situatie leidt tot een verhoogde fragmentatie en een complexer beheer van multi-cloud omgevingen.

Wereldwijd meent 73% van de bedrijven dat de publieke cloud en de veelheid van cloud services, gecombineerd met hun on-site infrastructuur, hun IT-operaties complexer gemaakt hebben. Bijna 7 IT-beslissers op 10 meent nu dat een coherenter beheer van de cloud hun globale kost gemiddeld met 19% zou kunnen verminderen.

Het onderzoek toont aan dat de winst die behaald wordt door de bedrijven die erin slagen om hun cloud coherent te beheren, vaak hun verwachtingen overtreft. Het rapport geeft dan ook enkele tips om de bedrijven te helpen hun cloud-beheer te harmoniseren, om er op korte termijn ten volle profijt van te trekken.

Het succes van hybride cloud-projecten loopt via de private cloud. De bedrijven moeten zich ervan verzekeren dat hun on-site infrastructuur modern is, compatibel met de cloud, hyperconvergent en gebaseerd op API`s. De zeldzame bedrijven die op dit domein zeer performant zijn, onderscheiden zich door de coherentie van hun cloud beheer, dankzij het verhoogd gebruik van artificial intelligence en machine learning-technologieën en het sneller ontwikkelen van applicaties.

Naarmate zij hun workflows voor cloud-beheer rationaliseren, zullen de IT-beslissers zich moeten focussen op de opleiding en het rekruteren van talenten die beschikken over de vereiste vaardigheden om analytics, DevOps en slimme automatiseringsprojecten te ontwikkelen.

Show More
Back to top button
Close
Close