Paul Cormier neemt de teugels in handen van het bedrijf Red Hat

Red Hat heeft Paul Cormier benoemd tot CEO van het bedrijf. Hij vervangt Jim Whitehurst, die IBM vervoegt als President. Een `disruptive` succesverhaal…

post-image-3

De specialist in open source oplossingen heeft Paul Cormier benoemd tot president en CEO van Red Hat. Hij was voorheen President van de afdeling Products en Technologies van Red Hat. Nu volgt hij Jim Whitehurst op, die van zijn kant gepromoveerd werd tot president van IBM.

Sinds zijn komst bij Red Hat in 2001 Red Hat, hebben het leadership en de visie van Paul Cormier voor grote veranderingen in de strategie gezorgd en voor een uitbreiding van het portfolio van producten en diensten van het bedrijf.

Hij was een pionier om het abonnementsmodel te ondersteunen, dat het open source bedrijf getransformeerd heeft: Red Hat Linux ging van een gratis downloadbaar besturingssysteem naar Red Hat Enterprise Linux, het belangrijkste zakelijk Linux-platform uit de sector, dat vandaag meer dan 90% van de bedrijven uit het Fortune 500 klassement uitrust.

Paul Cormier heeft in de loop van zijn carrière meer dan 25 acquisities geleid bij Red Hat, waardoor het bedrijf zijn Linux-wortels kon overstijgen en bijdroeg tot het creëren van een complete IT-stack, gebaseerd op open source innovatie.

De nieuwe CEO van het bedrijf verdedigt al meer dan tien jaar een visie van een open hybride cloud, die de klanten de flexibiliteit moet bieden om gelijk welke applicatie te leveren, waar ook of op welke infrastructuur ook.

Paul Cormier heeft ook partnerschappen afgesloten die de sector veranderd hebben, waaronder een historisch partnerschap met Microsoft om de keuze bij de uitrol van hybride clouds te verbreden.

Hij speelde ook een doorslaggevende rol bij de structurele combinatie van Red Hat met IBM, die zich concentreerde op het opschalen en het versnellen van Red Hat, terwijl het toch zijn onafhankelijk en neutraliteit behield.

Jim Whitehurst van zijn kant heeft zijn mandaat bij Red Hat gemarkeerd met de expansie van Red Hat in de technologische industrie, wat geconcretiseerd werd door een stijging van de inkomsten van meer dan 500 miljoen dollar naar bijna 3 miljard dollar voor het fiscaal jaar 2018 van het bedrijf, evenals de historische overname van Red Hat door IBM voor 34 miljard dollar in 2019.

Onder zijn leiding kwam het bedrijf zes keer voor op de lijst met "meest innovatieve bedrijven ter wereld" van Forbes, en werd het vermeld in 2019 en 2020 op de  Fortune`s Most  Admired Companies List.

Show More
Back to top button
Close
Close