Integrator IBGraf neemt zijn concurrenten Plug and Go Info en Account IT over

De IT-groep, gespecialiseerd in de integratie van managementoplossingen voor KMO en fiduciaires, meldt de overname van twee integratoren, "Plug and Go Info" en "Account IT". Bedrijven die resp. in België en Luxemburg gevestigd zijn.

post-image-3

Dankzij de overname van de twee integratoren "Plug and Go Info" en "Account IT" door het bedrijf IBGraf kan die laatste haar positie op de Belgische en Luxemburgse markt verstevigen. De groep ziet ook zijn personeelsbestand klimmen naar 45 medewerkers en zijn geconsolideerd omzetcijfer naar 5,5 miljoen euro.

IBGraf is een integrator die al 40 jaar actief is in management IT. Het bedrijf, dat in België (Luik en Waver) en in Luxemburg (Windhof) gevestigd is, begeleidt ZKO, KMO en fiduciaires bij het bestuderen en analyseren van hun behoeften, en ook de uitrol en begeleiding van hun projecten.

De overname van de twee resellers van boekhoudbeheeroplossingen "Plug and Go Info" en "Account IT" komt op een moment dat het IT-beheer geconfronteerd wordt met een algemene digitale transformatie van het gebruiksmodel. Dat verschuift van een modus voor het genereren van inkomsten dat op licenties gebaseerd is, naar dat van "Software as a Service", onder druk van de vraag van de generaties Y en Z (mobiliteit, connectiviteit, slimme oplossingen, slimme diensten, enz.) die nu 50% van de bestuurlijke structuur uitmaken.

De overname houdt echter niet in dat de IBGraf stijl wordt opgelegd: elk bedrijf zal zijn naam, DNA en bedrijfscultuur behouden. Plug and Go Info en Account IT zullen, aldus het persbericht, "hun onafhankelijkheid behouden terwijl zij toch genieten van een onderlinge afstemming op het gebied van organisatie, middelen en strategie".

Eenzelfde aanpak die al toegepast werd bij de zusterbedrijven Webcom2you, specialist in digital marketing (website, sociale netwerken, emailing, …) en Rcarré, specialist in IT-oplossingen en diensten (cloud, hosting, security, VOIP telefonie, enz.)

Show More
Back to top button
Close
Close