Een tool om de bedrijven te helpen bij het bepalen van hun innovatievermogen

De beroepsvereniging CompTIA heeft een (gratis) tool ontwikkeld die de opkomende technologieën moet evalueren om zo de bedrijven te helpen hun innovatiecapaciteit te bepalen.

post-image-3

CompTIA, de beroepsvereniging van de wereldwijde IT-sector, heeft zijn nieuwe (gratis) tool voorgesteld: "Emerging Technology Innovation Assessment Tool". Die moet de bedrijven helpen om hun innovatievermogen te bepalen.

De oplossing moet de bedrijven dus in staat stellen om de fronten te bepalen waarop zij klaar zijn om te innoveren. De tool geeft ook informatie over de maatregelen die een organisatie moet nemen om zijn activiteiten te ontwikkelen.

"De tool biedt de beslissingnemers de informatie die zij nodig hebben om te bepalen in welke mate hun organisatie klaar is om de nieuwste innovaties toe te passen", zo verklaart Michael Haines, Director of Partner Incentive Strategy and Program Design bij Microsoft, en president van CompTIA Emerging Technology Community.

Concreet vraagt de tool aan de organisaties om zich op drie punten te evalueren:

-Heeft de organisatie een innovatieve bedrijfscultuur, gebaseerd op investering, de implicatie van de directie en samenwerking tussen de medewerkers?
-Beschikt de organisatie over een organisatorische infrastructuur op het gebied van strategie, visie, afstemming, adoptie en communicatie, die het ondersteunen van de uitrol van innovaties mogelijk maakt?
-Genieten de werknemers de nodige vrijheid bij hun dagelijkse taken om nieuwe werkmethodes te testen en ongeziene resultaten te behalen?

Een bedrijf behaalt tussen nul en vijftien punten bij elk van deze categorieën, wat dan zijn vermogen om te innoveren bepaalt. De tool toont eveneens de zwakke en sterke punten aan, en geeft aanbevelingen over de te nemen maatregelen.

www.comptia.org/membership/communities-and-councils/emerging-technology-community

Show More
Back to top button
Close
Close