Een tool om zich beter voor te bereiden op software-audits in België

In België kunnen twee bedrijven op drie zich elk jaar aan een software-audit verwachten. Een audit die meestal uitloopt op een bijkomende kost van 35% op het jaarlijkse budget gereserveerd voor softwarelicenties. Het IT-bedrijf Insight stelt een praktische tool voor om zich tegen onaangename verrassingen te beschermen.

post-image-3

In België mogen twee bedrijven op drie zich elk jaar aan een software-audit verwachten. Een audit die meestal uitloopt op een extra kost van 35% op het jaarlijks budget uitgetrokken voor softwarelicenties.

Voegt men daarbij dat 29% van de betalende softwareprogramma`s van het `cloud` type niet gebruikt wordt volgens een eveneens door Insight uitgevoerd Europees onderzoek, dan begrijpt men beter dat de bedrijven er alle belang bij hebben om hun softwarelicenties (kantoortoepassingen, cloud, server software, enz.) goed te beheren.

Het bedrijf Insight helpt daarom de bedrijven om een beter overzicht te hebben van de wirwar aan softwarelicenties met zijn "Insight`s Enterprise License Dashboard" (ELD) tool. Met deze oplossing kunnen de bedrijven nagaan in welke mate zij de softwarecontracten perfect naleven die zij afgesloten hebben met Microsoft, Adobe en VMware en hoe zij deze contracten optimaal kunnen benutten.

Het dashboard biedt immers een gedetailleerd overzicht van de bewuste licenties per leverancier, het soort licentie (per gebruiker, per toestel, per server, enz.), van de hoeveelheden, de toestellen waarvoor de licenties gelden, het aantal `gebruikte` licenties, de toestellen waarop zij gebruikt worden, de toestellen waarvoor momenteel geen enkele licentie actief is, enz.

Zodra alle contracten volledig ingevuld zijn, geeft het dashboard niet enkel de huidige toestand weer, maar ook de beste manier om alles te optimaliseren. Tal van analyses kunnen uitgevoerd worden op basis van perfect duidelijke rapporten die met het dashboard gecreëerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om de data in het XLS-formaat te exporteren. Kortom, alles om een onaangename verrassing te voorkomen…

"Het beheer van softwarelicenties wordt steeds complexer en het vertegenwoordigt een belangrijk budget voor elk bedrijf. Deze complexiteit zorgt ervoor dat de bedrijven elk overzicht verliezen, te veel betalen of integendeel bij een audit vaststellen dat zij te weinig betalen en dan een factuur krijgen die niet in het budget voorzien was", aldus Marie del Marmol, Country Manager van Insight BeLux.

Show More
Back to top button
Close
Close