NRB verlengt zijn IT-beheerscontract met Partena Professional

De HR-servicesgroep heeft het beheer van zijn hosted services voor vier bijkomende jaren toevertrouwd aan IT-dienstverlener NRB.

post-image-3

De in Brussel gevestigde HR-servicesgroep Partena Professional, die 1.900 personen tewerkstelt, heeft zijn contract met NRB voor de uitbesteding van zijn centraal IT-systeem voor de activiteiten van het Sociaal Secretariaat en zijn AS/400, met vier jaar verlengd.

Concreet host de IBM-mainframe onder andere de betaalmotor die de lonen berekent. De uitbesteding van deze beheersdienst door het bedrijf NRB dateert al van 2011, vlak voor de fusie in 2012 tussen Partena en het Gentse sociaal secretariaat HDP.

In oktober 2016 heeft Partena Professional ook beslist om aan NRB het beheer van zijn centraal systeem op AS/400 toe te vertrouwen. Einde 2018 heeft Partena Professional de hosting en het operationeel beheer van de rest van zijn ICT-omgeving aan NRB toevertrouwd, wat neerkomt op een 640 server.

Op 5 december jongstleden hebben Partena Professional en NRB de verlenging getekend van twee mainframe en AS/400 contracten, voor een nieuwe periode van vier jaar, dus tot in 2024.

NRB is, na IBM, het belangrijkste Mainframe-center van België. In 2020 zal het bedrijf een totale capaciteit hebben van 25.000 MIPS. Mainframes van de laatste generatie die gehost worden in zijn eigen datacenters in Herstal en Villers-le-Bouillet.

Show More
Back to top button
Close
Close