De Belgische financiële sector kiest voor de `blockchain` om fraude te bestrijden

Isabel Group en 4 grote Belgische banken lanceren `KUBE`, een blockchain toepassing om financiële gegevens te delen. En zo de verificatie en het bijhouden van de identiteit van bedrijven te faciliteren.

post-image-3

De vier grote Belgische banken Belfius, BNP Paribas Fortis, ING België en KBC hebben met Isabel Group de komst aangekondigd van de blockchain applicatie `KUBE`. Die moet de financiële instellingen in staat stellen om de gegevens van bedrijven met elkaar te delen in het kader van het `Know Your Customer` proces.

Door de verificatie van de identiteit van bedrijven te faciliteren, zowel voor bedrijven als voor banken, kan KUBE de strijd tegen fraude en het witwassen opdrijven. De Belgische financiële sector is dus de eerste die de blockchain op grote schaal gebruikt om bedrijven te identificeren.

In het kader van het voorkomen van witwassen en van fraude, zijn de banken immers verplicht om regelmatig de identiteit van de bedrijfsleiders en voornaamste aandeelhouders te verifiëren bij het openen van een bedrijfsrekening, conform de Europese richtlijn tegen witwaspraktijken (Anti-Money Laundering).

Show More
Back to top button
Close
Close