Openbare besturen slachtoffer van verouderde IT-infrastructuren

De digitale transitie bij de Europese overheden slabakt. Innovaties lopen vertraging op, omwille van verouderde IT-infrastructuren.

post-image-3

Twee derde (62%) van de IT-verantwoordelijken bij de Europese overheden meent dat hun huidige IT-infrastructuur verouderd is, zo blijkt uit een nieuwe onderzoek, uitgevoerd door Pure Storage naar de staat van de digitale transitie bij de openbare administraties. Heel wat hindernissen moeten overwonnen worden.

Volgens dit onderzoek worden de IT-infrastructuren als weinig flexibel voorgesteld, zouden zij duur onderhoud vergen en zou het garanderen van hun conformiteit een hele uitdaging betekenen.

Nog volgens het rapport beantwoordt iets minder dan de helft van de bestaande overheidsprojecten op het gebied van telecom volledig aan de verwachtingen, en worden die op tijd en binnen de limieten van het budget opgeleverd.

Het gevolg van deze verouderde staat van de IT: het wordt steeds moeilijker om te beantwoorden aan de verwachtingen van de burgers. Nochtans zou een beter gebruik van data cruciaal zijn voor de overheidsdiensten om interne wijzigingen door te voeren, een antwoord te bieden aan het veranderende beleid en de resultaten voor de burgers te verbeteren.

"Data helpen de ministeries om beter hun transities te programmeren, om strategische doelstellingen te bereiken, wijzigingen in het beleid door te voeren of betere dienstverlening aan de burgers te bieden", zo vat Theo Van Teylingen het samen, regionaal directeur Benelux en Scandinavische landen bij Pure Storage.

Het rapport kan u hier downloaden:https://www.purestorage.com/fr/company/technology-partners.html

 

Show More
Back to top button
Close
Close