Insight stelt een nieuwe dienst voor om de Cloud Computing-infrastructuur beter te beheren

De nieuwe `Cloud Governance` dienst voor Microsoft Azure moet bedrijven helpen beter hun aanpak te bepalen op het vlak van Azure cloud-architectuur.

post-image-3

De bedrijven worden geconfronteerd met heel wat uitdagingen om hun Cloud computing-infrastructuur en -kosten goed te beheren. Zo vermelden de IT-verantwoordelijken als voornaamste zorgen de planning en toewijzing van een Cloud Computing gebruiksbudget, het gebrek aan kennis over de beste aanpak op het gebied van de cloud, het gebrek aan zichtbaarheid van de gebruikte diensten in het kostencentrum, en het gebrek aan controletools.

De nieuwe `Cloud Governance` dienst voor Microsoft Azure, die Insight bedacht heeft, wil de bedrijven helpen om een beleid en aanpak te bepalen voor de Azure cloud-architectuur, en wel in 3 fasen.

  • De eerste fase bestaat erin om tot een `Governance Assessment` over te gaan, met andere woorden een evaluatie van de hele actuele situatie van de Azure cloud-omgeving.
  • Bij de tweede fase gaat men over tot de uitvoering van de `Governance Setup` of de installatie in een gegeven budgettair kader.
  • De derde en laatste fase bestaat erin om de `Governance Recurring Services` uit te rollen, namelijk de concrete tools die de hele `Cloud Governance` procedure zichtbaar en begrijpelijk moeten maken dankzij slimme `Dashboards`.
"Wij stellen elke dag een gebrek vast aan controle over de cloud-uitgaven, te wijten aan een slechte aanpak. Dankzij onze Azure-experts en onze uitstekende relaties met Microsoft zijn wij in staat om de bedrijven te helpen een beleid uit te stippelen om het beste te halen uit hun cloud servers", aldus Marie del Marmol, Country Manager van Insight BeLux.

Meer informatie over de `Cloud Governance` dienst op https://be.insight.com

Show More
Back to top button
Close
Close