Lenovo blijft de grootste pc-verkoper

De computerreus heeft een nieuw trimester met grote groei neergezet, en bevestigt daarmee zijn positie als nummer één op de pc-markt.

post-image-3

Het omzetcijfer van de computerfabrikant is voor het negende trimester op rij gestegen: een stijging van het omzetcijfer met 45% tegenover het jaar tevoren, dat nu 13,5 miljard dollar bedraagt, bij een netto resultaat dat met 20% gestegen is in een jaar tijd (202 miljoen dollar).

Resultaten die Lenovo bevestigen als de wereldwijde nummer één op de pc-markt, vermits het bedrijf het recordaantal van 17,3 miljoen stuks geleverd heeft, waarvan een groot deel op het premium-segment. Kers op de taart is dat het omzetcijfer van software en diensten ook een mooie jaarlijkse stijging noteerde van 35%, goed voor 883 miljoen dollar.

"Onze groei heeft ons in staat gesteld om sterke en consistente financiële resultaten neer te zetten, ondanks een complexe en dynamische wereldwijde commerciële omgeving. Dit succes is een bewijs van de manier waarop het publiek meer dan ooit onze visie volgt om slimmere technologie voor iedereen te leveren ", aldus Yang Yuanqing, president en CEO van Lenovo.

Show More
Back to top button
Close
Close