UpFront lanceert een nieuwe VoIP-oplossing voor bedrijven

De IT-afdeling van Ricoh Belgium heeft een nieuwe oplossing voor bedrijven voorgesteld voor telefonie in de cloud. iTalk heet de oplossing, en zij wil de telecomfacturen drastisch verlagen.

post-image-3

De iTalk-oplossing werd in september dit jaar gelanceerd door UpFront, het IT-filiaal van de Ricoh-groep. Bedrijven kunnen hiermee afstappen van de klassieke telefoonlijnen en overgaan op de alternatieve telecom VoIP (Voice over IP). Die is minder duur, wat zelfs tot een vermindering van 80% van de facturen kan leiden.

Concreet houdt de oplossing geen enkele tastbare verandering in: de gebruiker blijft zijn gesprekken voeren zoals bij een vaste lijn. Het grootste verschil ligt bij het feit dat de oproepen via het internet geschieden, dankzij een aangepast toestel, of via een app die de gebruiker op zijn PC installeert.

Door hun traditionele lijnen en telefooncentrales te vervangen door een systeem van telefonie in de cloud, kunnen bedrijven nationale en internationale nummers opbellen aan een zeer goedkoop tarief. En dat voor een minimale investering en haast geen onderhoudskosten.

Een ander voordeel: de medewerkers kunnen verschillende toestellen combineren (vast en mobiel) met eenzelfde nummer. Een groot voordeel voor bedrijven die over verschillende bijhuizen beschikken of over personeel op verplaatsing.

iTalk biedt bovendien verschillende mogelijkheden aan, zoals een gepersonaliseerde voice boodschappendienst, het verzenden van boodschappen via e-mail, een oproepenreeks die geconfigureerd kan worden, een mogelijke koppeling met de agenda (Office 365, Google Calendar, …), het organiseren van webmeetings, aanpasbare beltoontjes, beheer van gelijktijdige oproepen, koppeling met bepaalde CRM/ERP, enz.

"Meer dan ooit willen wij het Single Point of Contact zijn voor de bedrijven. Het ontbrak ons echter aan een telefoonoplossing die door onszelf ontwikkeld was. Nu hebben wij die. Wij zorgen voor alles, en staan borg voor de kwaliteit van de aangeboden dienst", aldus Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium.

Show More
Back to top button
Close
Close