Nieuwe spyware ontdekt die banken viseert

Kaspersky heeft een nieuwe spyware ontdekt die in banken geïmplementeerd wordt. Hij wordt gebruikt om bestanden te downloaden op de systemen van de slachtoffers.

post-image-3

Beveiligingsbedrijf Kaspersky heeft een nieuwe spyware ontdekt, Dtrack, bedacht om de volledige controle van de computers van de slachtoffers over te nemen.

Met de spyware kunnen cybercriminelen allerlei admin-operaties uitvoeren, zoals bestanden downloaden of vanop afstand andere beheerstaken verzenden via het overnemen van het klavier op afstand.

Zodra de spyware geïnstalleerd is op een computer, hebben de cybercriminelen toegang tot de historiek van de browser, tot de IP host adressen, tot informatie over de beschikbare netwerken, tot het registreren van toetsaanslagen, enz.

De Lazarus-groep is een collectief van door staten gesponsorde cybercriminelen, die zich focussen op cyberspionage, cybersabotage en cyberaanvallen om geld mee te stelen. Het zou zijn doel zijn om openbare instellingen, commerciële bedrijven zoals banken te raken, maar ook onderzoekscentra.

Oorspronkelijk werd deze spyware gecreëerd om automatische biljetverdelers in India te infiltreren, om zo data van de klanten te stelen. Dtrack is nu al gesignaleerd bij financiële instellingen en onderzoekscentra in India.

 

Show More
Back to top button
Close
Close