VMware stelt een nieuwe Cloud service voor, gebaseerd op AWS, en een partnerschap met NVIDIA

VMware heeft tijdens zijn VMworld evenement een uitbreiding voorgesteld van zijn aanbod aan Cloud services. Het kondigde ook tal van nieuwigheden aan, waaronder een nieuw strategisch partnerschap met IT-fabrikant NVIDIA.

post-image-3

Het bedrijf VMware maakte gebruik van zijn VMworld beurs, een van de grootste IT-evenementen ter wereld, om zijn nieuwe aanbod VMware Cloud on AWS voor te stellen, een dienst die zijn datacenter ter beschikking moet stellen van de publieke cloud van Amazon (Amazon Web Services) en die een fenomenale groei kent sinds zijn lancering einde 2016.

VMware baseert zich op een recente studie van Forrester Consulting om aan te tonen dat de klanten die naar de AWS cloud migreren tot 59% van de operationele kosten kunnen besparen in vergelijking met een traditioneel datacenter. Kostenbesparingen dankzij besparingen op soft- en hardware, lagere kosten voor de exploitatie van het datacenter, voor de werkuren voor het beheer en herwerken van toepassingen.

VMware heeft op VMworld ook zijn voornemen aangekondigd om nieuwe GPU services te leveren voor VMware Cloud on AWS, via een nieuw partnerschap met het bedrijf NVIDIA, om zo professionele toepassingen te versnellen zoals artificiële intelligentie, machine learning en de workflow bij data-analyse.

Dankzij deze diensten kunnen de klanten applicaties en content die op VMware vSphere gebaseerd zijn naar de cloud migreren, zonder wijziging, en dat op een transparante, snelle manier.

Het bedrijf stelde ook enkele innovaties voor zijn "VMware Workspace ONE" platform voor, dat werd uitgebreid met een virtuele assistent (gebaseerd op IBM Watson Assistant) zodat werknemers sneller en automatisch IT- en HR-taken kunnen oplossen.

Last but not Least, VMware heeft een nieuw gamma "VMware Tanzu" producten en diensten gelanceerd, om bedrijven te helpen applicaties te creëren op het open source systeem Kubernetes.

Show More
Back to top button
Close
Close