Recordresultaten voor Lenovo

De Chinese computerreus zet een record omzetcijfer neer voor het voorbije jaar, dankzij het succes van zijn slimme transformatiestrategie.

post-image-3

Lenovo noteert recordresultaten voor het laatste fiscale jaar, met een historisch omzetcijfer van 51 miljard dollar, een stijging met 12,5% tegenover vorig jaar.

De resultaten voor belastingen gingen met 459% vooruit (856 miljoen dollar) bij netto-inkomsten van 597 miljoen USD, een recordstijging die te danken is aan het succes van de slimme transformatiestrategie die het bedrijf invoerde.

De goede prestaties van het vierde trimester bevatten ook een groei met twee cijfers (10,1% tegenover het vorige jaar) van het omzetcijfer, tot 11,7 miljard dollar. Gestegen inkomsten en winst voor het eerst sinds de overname van x86 en Motorola, naast een verbeterde rendabiliteit (resultaat voor belastingen 180 miljoen USD, een stijging met 389% op jaarbasis; een nettowinst die met 261% stijgt op een jaar, tot 118 miljoen USD).

De directie van het bedrijf beklemtoonde ook de solide grondslagen voor de toekomstige groei, die berust op een multisectoriële activiteit waarbij de klant centraal staat.

Show More
Back to top button
Close
Close