Econocom, een groei gedragen door de digitale diensten

Het IT-bedrijf realiseerde een omzetcijfer met een stijging van 3,6% voor het eerste trimester 2019. Een groei die gedragen wordt door de nieuwe afdeling "Digital Services and Solutions".

post-image-3

Het omzetcijfer van de Econocom-groep bedraagt 623 miljoen euro voor het eerste trimester 2019, een groei met 3,6% terwijl de organische groei +1,6% bedraagt. De activiteit `Technology Management & Financing` (een verhuuractiviteit) realiseert een omzetcijfer van 221 miljoen euro, een daling met 11,3%.

Sinds 1 januari 2018 heeft de groep een nieuw rapportagesegment, Digital Services and Solutions (DSS), dat de voormalige segmenten Services en Products & Solutions omvat, dit als gevolg van een nieuwe positionering van de groep als integrator van digitale oplossingen die producten, software en diensten combineren.

Het omzetcijfer van de Digital Services and Solutions activiteit kende in het eerste trimester een bijzonder sterke groei (+14,1% waarvan 10,8% in organische groei) en bedraagt nu 402 miljoen euro.

De groep heeft de ambitie om over het hele jaar 2019 een operationeel resultaat te realiseren van 128 miljoen euro bij constante perimeter.

Show More
Back to top button
Close
Close