De Belgische bedrijven veronachtzamen hun beveiliging

Een onderzoek van VMware toont aan dat al te veel bedrijven dagelijks het slachtoffer worden van een cyberaanval, ondanks het bestaan van een beveiligingsstrategie. Een woordje uitleg.

post-image-3

Uit het nieuwe onderzoek dat VMware uitvoerde bij IT-professionals blijkt dat twee Belgische bedrijven op drie verleden jaar het slachtoffer werd van een cyberaanval. Terwijl een kwart van de ondervraagde bedrijven in België zijn bestanden helemaal niet versleutelt.

Al te veelorganisaties gebruiken met andere woorden geen enkele technologie om hun netwerk, toestellen, data en medewerkers te beschermen. En dit ondanks het feit dat zo goed als alle Belgische bedrijven over een beveiligingsstrategie beschikken, ofwel uitgeschreven op papier (39%), ofwel is men ermee bezig (47%).

Het onderzoek toont ook aan dat 43% van de bedrijven van 11 tot 30% van zijn IT-budget uittrekt voor beveiliging. 13,5% van de bedrijven investeert tussen de 31 en 50% van zijn IT-budget in beveiligingsoplossingen. En een kleine 5% van de bedrijven besteedt er zelfs meer dan de helft van het IT-budget aan.

VMware adviseert tot slot alle IT-beslissingnemers die bij een Belgisch bedrijf werkzaam zijn om erop toe te zien dat de nodige doeltreffende middelen uitgetrokken worden voor een optimaal beveiligingsbeleid en om minstens de basisprincipes van een efficiënte cyberhygiëne toe te passen.

Zo is het bijvoorbeeld een eenvoudige maatregel om erop toe te zien dat, wanneer u zich op een openbare plek bevindt, er niemand een blik kan werpen op het scherm van uw laptop. "De medewerkers van VMware openen het scherm van hun laptop niet wanneer zij het vliegtuig nemen of gebruiken een anti-meekijk display", legt Bart Coole uit, country manager België-Luxemburg bij VMware.

Show More
Back to top button
Close
Close